Aasmund Bjørkan etter kampen mot Strømsgodset. Her klapper treneren foran fansen.

Trekningen er klar: – Vi skal gjøre en jobb og være forberedt

Trekningen av den andre runden i kvalifiseringen til Champions League er klar. Det blir latvisk eller nordirsk motstand for Glimt i den andre runden av kvalifiseringen til Champions League 2024/25.

Annonse:

Onsdag formiddag ble det klart hvem Bodø/Glimt skal møte i den andre kvalifiseringskampen i Champions League 2024/25. Fra trekningen i Nyon ble det først trukket Glimt, noe som gir den regjerende seriemesteren hjemmekamp i første oppgjør. Deretter ble det kjent at de helgule skal møte vinneren av oppgjøret mellom RFS fra Latvia og Larne fra Nord-Irland.

Glimt starter hjemme den 23. eller 24. juli, før returoppgjøret finner sted uken etter. Glimts trener, Aasmund Bjørkan, uttrykte spenning etter trekningen og glede med å stifte nye bekjentskaper i Europa.

– Det er jo alltid artig når vi er i Europa. Det er jo nye bekjentskaper, både for meg og for oss som klubb. Vi skal gjøre en jobb og være godt forberedt. 

Laget samles før avspark borte mot Ajax
Samling før avspark mot Amsterdam borte mot Ajax.

Nord-Irland eller Latvia

Bjørkan uttrykker optimisme og spenning over å møte nye motstandere, og peker på viktigheten av grundig forberedelse og erfaring fra tidligere Europa-opplevelser.

 Vi var i Nord-Irland for to år siden og spilte mot Linfield. Det var en kamp vi tapte borte mot dem og slo dem ganske klart hjemme etter at de fikk en mann utvist tidlig. Larne er hakket vassere enn det Linfield-laget vi møtte da. Når det gjelder Riga, så er det helt sikkert et lag à la Flora Tallinn eller Žalgiris, som vi har møtt de siste årene. Så det er sikkert absolutt OK lag, samtidig som vi skal være godt forberedt og forhåpentligvis ha gode muligheter til å gjøre gode prestasjoner mot de lagene, sier Bjørkan.

Trener Aasmund Bjørkan reflekterer over trekningen og uttrykker en viss tilfredshet med å møte FC Larne fra Nord-Irland og RFS fra Latvia.

– Det er fryktelig vanskelig å vurdere styrkeforholdet internt i disse kampene. Det kan jo hende at det er stor forskjell på Riga og Larne også. Det må man nesten se. Det som er veldig OK for vår del er at vi får sett begge de lagene. Vi får kanskje sett dem mot hverandre også, slik at vi får reist litt og skal være godt forberedt på både spillere, omgivelser og baneforhold. Alt det som handler om å være maksimalt forberedt til det vi møter.

Glimt har nettopp scoret mot Ajax i Nederland
Albert Grønbæk jubler etter scoring i Amsterdam.

HEKTISK MÅNED

De helgule skal spille minst syv kamper på en måned (13.juli - 10.august) ved eventuell avansement til tredje runde vil klubben spille ni kamper på en måned, noe Bjørkan ser positivt på.

– Ja, det er jo sånn vi vil ha det. Vi ønsker å være i en posisjon der vi konkurrerer på flere fronter og har hatt veldig god erfaring og effekt av det de siste årene. Det er noe med å ha så artige kamper som det man har i Europa, i tillegg til de kampene som man har i serien. Det er krevende, både i forhold til forberedelser, det å klare å restituere seg mellom matchene og få trent godt. Ikke minst en utfordring, men igjen, det artigste med fotball er å spille kamper. Det å få mange artige kamper på kort tid, slik som vi kommer til å få i den perioden i sommer, er kjempeartig, avslutter Aasmund Bjørkan.

Glimt.no vil oppdatere med mer detaljert informasjon om billettslippet så snart de endelige datoene for kampene er fastsatt. Følg med på nettsiden for oppdaterte detaljer om hvordan og når du kan skaffe billetter til kampene.

Se hele intervjuet med Bjørkan her:

Annonse fra Eliteserien: