Ulrik avgjorde mot Viking

Ulrik Saltnes avgjorde for FK Bodø/Glimt hjemme mot Viking.

Annonse:

Det har vært målfest på målfest mot Viking de siste årene. Det ble alt annet enn det lørdag kveld på Aspmyra stadion. 

De helgule styrte store deler av kampen, men slet med å skape de helt åpenbare scoringsmulighetene. Men like før slutt kom innbytter Ulrik Saltnes og stupheadet inn 1-0 til Glimt, som også stod seg kampen ut. 

Etter kampslutt startet en ny sesong med 4-3-3: Direkte! etter Glimt sine hjemmekamper. Episoden kan du høre (dessverre uten bilde denne gangen) her, eller overalt du hører podkast. 

– Deilig

Viking hadde sine muligheter, og like før full tid måtte Nikita Haikin ut i full strekk for å hindre baklengsmål. Redningen var han godt fornøyd med da han gjestet 4-3-3: Direkte! etter kampslutt. 

– Jeg er veldig glad for denne seieren, det var en deilig en. Måten vi viste karakter på de siste minuttene betyr veldig mye, sier Haikin i podkasten. 

– Når man er så dominerende som Glimt er, så får man ikke så mange sjanser mot seg. Jeg må alltid være klar og konsentrert. 

Også Brede Moe er imponert over sisteskansen. 

– Nikita på strek er Eliteseriens beste tør jeg å påstå. Han fikk vist det i dag på headingen i 1. omgang og på det ene langskuddet, det er det skikkelige gode redninger. Også er han kanskje flink til å få det til å se ekstra bra ut et par andre ganger, men han tar det han skal og det er godt å ha han bak seg, sier Moe i podkasten. 

NTB_TMU3G_HQ7kk.jpg
Ulrik Saltnes og Sondre Sørli kunne slippe jubelen løs da førstnevnte headet Glimt i ledelsen. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Fokus på det defensive

Brede Moe spilte en god kamp bakerst og han var godt fornøyd med at laget stod stødig mot slutten. 

– Man er litt mørbanket her og der, men det er ekstra godt å kjempe slike seiere i land. Så får vi suge på denne karamellen, og så får vi begynne å snakke om prestasjoner og utvikling kanskje i morgen tenker jeg, sier Moe. 

Særlig den defensive tryggheten laget viser for tiden er noe Moe er fornøyd med. 

– Vi forsvarer oss jevnt over ganske godt føler jeg. Det er noe vi har hatt ekstremt mye fokus på så langt i år, det der med innstilling og attituden vår, at vi må være glade i å forsvare oss også, ikke bare å angripe, og det syns jeg vi viser i dag, sier Brede Moe. 

Annonse fra Eliteserien: