Uttalelse angående rasisme på Aspmyra sist torsdag

En uttalelse fra FK Bodø/Glimt

Annonse:

Fredag formiddag publiserte Avisa Nordland en kommentar skrevet av Børre Arntzen angående en rasismesak på Aspmyra torsdag 26. oktober.

Kommentaren er upresist fremstilt og i ettertid har det utviklet seg et narrativ om klubben ikke har tatt affære i saken, fordi personene det gjelder skal ha vært nært tilknyttet klubben.

Ingen må være i tvil om at rasisme ikke har noen ting å gjøre på Aspmyra, og uansett hvem det kommer fra og hvor man sitter på tribunen blir man sanksjonert, så også i dette tilfellet.

Enkeltpersoner i klubben ble gjort oppmerksomme på rasistiske tilrop fra et område på LNS-tribunen i første omgang under kampen mot Besiktas sist torsdag.

Tilropene skal ha kommet fra en rad hvor en ikke navngitt bedrift hadde kjøpt billetter til denne enkeltkampen. Bedriften er på ingen måte direkte tilknyttet Bodø/Glimt som partner eller er faste holdere av sesongkort. 

Representanter fra Bodø/Glimt fikk vite hvilke seter de angivelige personene satt på. Som ansvarlig arrangør burde vi konfrontert personene da vi fikk vite hvem de var for å høre de ut, og deretter tatt en avgjørelse. I stedet for spurte vi de som satt rundt, inkludert ansatte i klubben, samt klubbens styre. De fortalte at de ikke hadde hørt noe. Derfor ble det besluttet å se det an i andre omgang med styrket vakthold.

Vi satte inn vakter i andre omgang for å kunne følge opp saken nærmere. Vaktene opplevde heller ingen hendelser i forbindelse med saken. I dagene etter kampen har flere vitner meldt seg, og klubben følger opp saken.

Vi har tatt kontakt med den aktuelle bedriften for å finne ut hvem som satt på de aktuelle plassene slik at de får en mulighet til å forklare seg. Disse personene vil bli ilagt sanksjoner i henhold til klubbens sanksjonsreglement.

Bodø/Glimt har nulltoleranse for rasisme på våre arrangement.

Annonse fra Eliteserien: