Nicolai Wårheim Moholt, trener Tom Dent, Preben Mohaug. Bodø/Glimt 2.

- Veldig fornøyd med sesongen

Bodø/Glimt 2 endte på en 6. plass i Norsk Tipping-ligaen.

Annonse:

Med 46 poeng, 14 seiere og bare tre poeng unna 3. plassen, ble det en god sesong for Bodø/Glimt 2 i tredje divisjon. 

- Vi er først og fremst veldig fornøyd med resultatet vårt. I startet av sesongen hadde vi som mål å bare holde oss i samme divisjon, forteller Nicolai Wårheim Moholt. 

- Etter hvert som sesongen gikk satt vi oss nye mål. Vi hadde som mål å ta medalje på slutten, men det gikk ikke helt veien, legger Preben Mohaug til. 

- Jeg tror ikke så mange i klubben eller på laget trodde vi kom til å gjøre det så bra, fortsetter Mohaug. 

Laget fikk en røff start med et 6-0 tap i første kamp, men siden da gar det gått oppover. 

- For hver kamp vi vant mot gode lag, steg selvtillitten og det har værrt veldig artig å være med på utviklingen til laget, sier Mohaug. 

God gjeng spillere 

Spillerne forteller om en sammensveiset og god gjeng med gutter som sammen har jobbet bra og målrettet gjennom hele året. 

- Det har vært forskjellig startellever før hver kamp, sier Wårheim Moholt. 

- Plutselig har det vært noen A-lagsspillere med, så har vi mistet noen opp til A-laget. Det har vært variert hva vi har stilt med, men vi har løst det bra uansett, sier Mohaug. 

- Vi har møtt varierte motstandere for hver kamp, og jeg synes trenere har tatt ut gode lag til gode mostandere. De har sett hvem som kan matches opp mot motstanderne. Vi har gjort det beste ut av det å ha forskjellige startellevere hver gang, og mange har fått mye spilletid, fortsetter Wårheim Moholt. 

De beste kampene

Det har vært mange spennende kamper, og de to spillerne trekker frem både det å vinne begge kampene mot Junkeren og å vinne på hjemmebane mot Tromsø som høydepunkter.

- Vi hadde en bortekamp mot Skjærvøy der vi stilte med et lag med en gjennomsnittsalder på 17 år. Da reise vi oppover uten noen voldsomme ambisjoner om seier, men det er en av de beste kampene vi har spilt i år, forteller Mohaug. 

Kampen vant de 6-2. 

Voksen fotball

- Det er et annet nivå i tredje divisjon, forteller Wårheim Moholt. 

- Den største forskjellen er nok at vi i fjor var best i fjerde divisjon, mens vi i år har møtt lag som er bedre enn oss, og hvor vi har måttet ta steget opp, legger Mohaug til. 

De forteller også om en mer voksen spillestil på fotballen. 

- Du kan fort bli straffet med et mål fra motstander om du gjør noe feil, og da kan kampene være avgjort. Det går fortere og du må være mer påskrudd i tredje divisjon, legger Wårheim Moholt til. 

At laget har vokst som spillere i løpet av året er de enige om, og nå gleder de seg til en ny sesong til neste år. 

Stolt 

Trener Tom Dent forteller at han og trenermakker Jan Erik Bjerk er stolt av guttene. 

- De har vokst som mennesker, så vel som fotballspillere. De har tatt utfrodringer på strak arm. Vi har hatt en del sykdom og skader, og vi har flere ganger satt utpå unge lag som har overprestert og har fått vist seg frem. Det er gjeng som er tett og har god kjemi. Lederskapet i gruppa har vært veldig god, noe som har betydd at de har tatt tak og gjort det beste de kunne da vi egentlig hadde for få spillere i troppen, sier Dent. 

Han sier også at de stolt av at de har sendt spillere opp til A-laget, til landslaget og at alle har utviklet seg. Det er viktig for trenerne. 

- Neste år skal vi ha det samme målet vi startet med; at vi først og fremst holde plass. Neste år kan vi også bli enda bedre, når vi nå har vært ett år i Norsk Tipping-ligaen. Det blir spennende, også til neste år, avslutter Dent. 

Annonse fra Eliteserien: