Victor Torrisen nominert til Årets Nordlending

Victor Torrisen spiller en viktig rolle i gatelaget Glimtvis og er nå nominert til Årets Nordlending. Selv anser han nominasjonen som en nominasjon av Glimtvis.

Annonse:

I 2017 kunne han endelig kalle seg rusfri etter et helt liv i rus. Selv sier han at han fikk Glimt inn med morsmelka, så det er ingen tvil om at Victor Torrisen har en lang fartstid som Glimt-supporter.

Som spiller i Glimtvis, butikkmedarbeider i Glimt-shopen og et brennende dugnadshjerte for klubben er han nå nominert som Årets Nordlending. Hans engasjement rundt gatenært arbeid i Kirkens Bymisjon og Frelsesarmeen kan også nevnes.

Stem på Victor Torrisen som Årets Nordlending 2023 HER!

– Glimtvis har på mange måter vært lokomotivet for gatefotballen i Nordland

Når vi spør han om hva han tenker om nominasjonen smiler han stort.

– Jeg må innrømme at jeg ble litt paff! Jeg har vært supporter siden jeg var en neve stor, så egentlig føler jeg at jeg vant Årets Nordlending sammen med supporterne i fjor. Når jeg ser på årets nominasjon ser jeg ikke på det som en nominasjon av meg, men en nominasjon av hele laget Glimtvis, sier han ydmyk.  

I tillegg til å spille på Glimtvis sitter Torrisen i spillerutvalget i Fotballstiftelsen og er med i styringsgruppen til Glimtvis. Gjennom flere år som profilert Glimtvis-spiller har han opparbeidet seg en tillit i rusmiljøet, som igjen har inspirert flere til å bli med på laget.

– Siden jeg ble med har jeg aktivt gått inn for å profilere klubben og laget mitt på best mulig måte. Jeg liker å tro at de kommer til meg fordi jeg gir de en trygghet. Kanskje kan min historie inspirere andre til å ta den samme veien ut av rusen. Det er en stor kontrast mellom «gamle Victor» og «nye Victor». Glimt har gitt meg gleden og har vært en viktig brikke på veien mot å bli den «nye Victor», forteller han.

Bodø/Glimt kjempet seg opp fra Obos i 2017. Samtidig kjempet Victor sin egen kamp ut av livet med rus. I dag er han bærebjelken i fotballaget Glimtvis, et ettervernstilbud i Bodø. Fokuset er mestring og positiv vekst for spillerne, og der spiller Torrissen en stor rolle.

— Nominasjonstekst sendt inn til NRK

Sammen med Glimtvis har Victor bidratt til sette gatefotballen på kartet. Kulturen i laget er noe de er spesielt stolt over. I en hver anledning nevnes verdiene til Glimtvis, kanskje er det nettopp disse som gjør Glimtvis annerledes fra andre gatelag? 

– Glimtvis har på mange måter vært lokomotivet for gatefotballen i Nordland. Vi har en kultur som er ganske unik. Inkludering, samhold, mestring, idrettsglede og vennskap er ord som kan beskrive kulturen vår godt. Det er trygt, og alle får være som de er. Samtidig er det viktig med den indre justisen. Rusprat, rasisme og hets er det nulltoleranse på. God folkeskikk kreves for å være med i Glimtvis, utdyper han.

Victor har vist seg som en bauta i Glimtvis i flere år, det sier trener for Glimtvis Cato Moan da vi snakket med han like etter at nominasjonen ble offentliggjort.

– Victor kom inn i Glimtvis i 2017 og er eldst på laget. På mange måter har han blitt den trygge havnen for mange på laget. Han er stødig, god, inkluderende og en viktig brikke for samholdet i Glimtvis. Helt fra han startet i 2017 har han jobbet godt med verdiene våre og har vært en viktig brikke for rekruttering av nye spillere, forteller han.  

Fra et lag uten klubb til et lag med klubb

For 3 år siden gikk Glimtvis fra å være et lag uten klubb til å bli et lag med klubb. Tidligere var Glimtvis vært driftet av Kirkens Bymisjon. Med et allerede godt etablert samarbeid med FK Bodø/Glimt var det naturlig å ta det neste steget og bli en del av FK Bodø/Glimt. 

Glimtvis er et ettervernstilbud som har hjulpet de som har slitt med rus, sittet i fengsel, og de som er i rusbehandling. I tillegg har det vært spillere innom fra langtids -og korttidsbehandlingen på Nordlandssykehuset, aktivitetspliktig ungdom gjennom NAV og ungdom fra flyktningtjenesten.

72-DSC03542.jpg
Glimtvis tok turen innom Tusenfryd da de deltok på NM i gatefotball i 2022. Foto: Vilde Hiller Rasmussen/gilmt.no

Trener for Glimtvis, Cato Moan forteller om verdien av hvordan Glimtvis har blitt inkludert av klubben de siste årene.

– Vi føler, og har alltid følt oss godt inkludert. Det er ingen selvfølge at spillerne kan komme innom kontoret på Aspmyra. Miljøet i klubben er folkelig og godt, og det gleder laget stort å bli invitert på kamper, turer og arrangementer forteller Moan. I tillegg er det stor stas at vi får tillitt til å arrangere NM i Bodø til neste år, avslutter han. 

I 2024 skal norgesmesterskapet i gatefotball arrangeres i Bodø. I samarbeid med Fotballstiftelsen, Bodø kommune, Bodø 2024 og Glimtvis skal det bli det beste arrangementet ever, i følge Torrisen.

– Nå skal vi vise frem det vakreste Gud har skapt – Nordland! Flestparten av de som kommer hit har nok aldri vært nord for Polarsirkelen. Vi håper å få vist frem hvor vakkert det er her. For byen vil det bli et flott arrangement med en grobunn for  rekruttering av flere inn til gatefotballen. Vi har flere gode eksempler på hva fotballen betydd for oss, og vi håper å få vist folk i Bodø den enorme gleden som fotballen genererer og ikke minst hvor mye det betyr for hver enkelt spiller.

Under frivillighetens år 2022 presenterte vi Victor Torrisen som Månedens Gladlaks. Bli enda bedre kjent med han HER

Annonse fra Eliteserien: