Videre i NM etter storseier

FK Bodø/Glimt Kvinner avanserte videre i NM etter storseier mot Medkila.

Malin Mentzoni Pettersen ga Glimt Kvinner ledelsen like før pause. Etter hvilen doblet Anna Johansen ledelsen for de helgule, før Helene Schjelderup og Rikke Fleischer Nedreaas punkterte kampen.

Det betyr at Glimt Kvinner er videre til 2. runde i NM etter en solid kamp og 4-0 seier mot Medkila.

Scoret først

Etter en god sesongstart i 1. divisjon var det NM som stod for tur søndag kveld for FK Bodø/Glimt Kvinner.

Medkila var motstander og kampen ble spilt i Blåbyhallen på Sortland.

Allerede fra kampstart var det tydelig divisjonsforskjell mellom Medkila og Glimt Kvinner, men begge lag slet med å skape de største sjansene før pause. Like før hvilen ble Malin Mentzoni Pettersen spilt fri alene med Medkila-keeperen, og midtbanespilleren var sikker.

Dermed kunne Glimt Kvinner gå til pause med ledelse i Blåbyhallen. En ledelse som aldri ble truet.

Vil du på neste kamp for Glimt Kvinner? Den spilles 14. april hjemme mot Odd. Billetter kan du kjøpe her.

Punkterte kampen tidlig

Etter en småjevn førsteomgang ble de siste 45 minuttene en ren transportetappe for Glimt Kvinner.

Ti minutter ut i andre omgang gjenvant Anna Johansen ballen midt på Medkila sin banehalvdel. Keeperen stod langt ute, og Johansen lobbet ballen lekkert i det åpne målet.

Scoringen sørget for at Glimt kunne gjøre hele fire bytter samtidig, og etter 67 minutter ble 3-0 satt inn av innbytter Helene Schjelderup.

Kort tid etterpå sørget midtstopper Rikke Fleischer Nedreaas for 4-0 etter et godt langskudd. Dermed ble det avansement til neste runde for Glimt Kvinner.

Resten av 1. runde i NM spilles ferdig 8. mai. Først da blir det klart hvem Glimt Kvinner møter neste runde.