- Årets sterkeste snuoperasjon

Bodø/Glimt og Strømmen leverte en av årets villeste kamper da Glimt til slutt vant 4-3 på Aspmyra.

Det var ventet stor spenning til vårens siste hjemmekamp mot Strømmen. Bodø/Glimt jaktet sin syvende strake hjemmeseier, og etter å ha slått både Arendal og Jerv i de siste kampene, var det en positiv gjeng som entret kunstgressmatta søndag kveld. Strømmen, på sin side, har vært bedre borte enn hjemme denne sesongen, og slo Start i lagets siste bortekamp.

Slik stilte Glimt: Ricardo Friedrich, Emil Jonassen - Marius Lode - Martin Bjørnbak - Thomas Jacobsen (Joachim Osvold 72'), Ulrik Saltnes - Jose Angel Jurado de la Torre (Patrick Berg 89') - Vegard Leikvoll Moberg, Trond Olsen - Kristian Fardal Opseth - Thomas Drage (Jens Petter Hauge 45')

Kalddusj

Kampen startet på verst tenkelig måte da Strømmen tok ledelsen etter seks spilte minutter. Bortelaget fikk frispark rett utenfor sekstenmeteren, og med en millimeterpresisjon plasserte Olav Øby ballen i krysset bak en utspilt Ricardo Friedrich. Det skulle gå 15 minutter før det skulle bli ordentlig hett på Aspmyra. En Strømmen-spiller handset i feltet, og Saltnes fikk prøve seg fra ellevemeteren. Straffen ble reddet av tyskeren i buret, og returen sendte Jose Angel over mål.

Etter 27 minutter måtte Ricardo nok en gang plukke en ball ut av nettet. Strømmen spilte seg fint gjennom på kanten, og Ulrich Ness fikk til slutt ballen i beina, og doblet ledelsen for gjestene. Nå gikk alt i mot for Glimt, og lagene gikk til pause med en 2-0-ledelse til bortelaget.

- Vi fikk en ordentlig kalddusj i starten, men vi tvilte aldri på at vi kunne komme tilbake, fortalte straffeskyter Ulrik Saltnes til GLIMT-TV etter kampen.

Så mørkt ut

Glimt gjorde grep i den andre omgangen, og Jens Petter Hauge kom inn for en ferdigspilt Thomas Drage. Etter 60 minutter fikk de helgule endelig lønn for strevet. Innbytter Hauge fikk markert seg, og sendte en fin pasning i retning Fardal Opseth. Toppscoreren vendte av en mann, og plasserte ballen fin bak en utspilt Strømmen-keeper. Dermed 2-1 på Aspmyra.

Det skulle derimot kun ta åtte minutter før ballen igjen lå i nettet bak vår brasilianske burvokter. Midtbanespiller Mathias Blårud knuste glimtforsvaret i en hodeduell, og sendte ballen i en bue over Ricardo. Nå så det mørkt ut for Glimt, og de helgule måtte ofre alt for å få med seg noe fra denne kampen.

Aspmyra til himmels

Det gjorde de også, og Glimt fikk til slutt lønn for strevet. Nok en gang var det Jens Petter Hauge som assisterte, og denne gangen var det Ulrik Saltnes som var nestemann på ballen. Mannen fra Brønnøysund gjorde denne gangen ingen feil i duell med Strømmen-keeperen, og satt inn nok en redusering til hjemmelaget.

Nå var det enveiskjøring på Aspmyra og alle mann til pumpene. Fjerdedommeren viste fram de fem tilleggsminuttene, og Glimt hadde fortsatt tid til å score fler. Jens Petter Hauge fikk vist seg ordentlig fram, og i det 92.minutt skøyt unggutten i tverrliggeren. Joachim Osvold, som kom inn for Thomas Jacobsen, lurte seg inn på bakerste og sendte Aspmyra til himmels da han satt returen inn i mål. 3-3!

Mirakler skjer i fotball, og dette var dagen for et av disse. Kun minutter etter at Osvold sendte Aspmyra delvis til himmels, fikk alle de gulkledde på stadion ordentlig frysninger da dommeren nok en gang pekte på straffemerket. Straffe til Glimt! Ulrik Saltnes fikk sjansen på nytt, og denne gangen sendte han keeper feil vei. Jubelen sto i taket, og det var en elektrisk stemning på Aspmyra da dommeren til slutt blåste av kampen.

- Mister aldri troa

Etter 4-3 på Aspmyra var det en lettet kaptein som møtte GLIMT-TV etter kampen.

- Det er evnen, viljen og kvaliteten i laget som får oss til å vinne i dag. Vi viser hvor stor moral vi har, forteller Trond Olsen.

Vi viser hvor stor moral vi har.

— Trond Olsen

Det var også en smilende Aasmund Bjørkan som møtte media etter kampen, og treneren var både stolt, glad og lettet etter dramaet på Aspmyra.

- Dette var helt klart årets sterkeste snuoperasjon. Gutta mister aldri troa og det er utrolig imponerende at vi klarer å kjempe oss tilbake etter så mye stang ut, smiler den fornøyde treneren, og fortsetter:

- Vi kommer tilbake på hjemmebane, og det betyr utrolig mye for både publikum, laget og for alle.

Se hele intervjuet med Aasmund Bjørkan nederst i saken.

Berg-og-dalbane

Flere av glimtspillerne viste seg fram når det virkelig gjaldt i dag, og både Ulrik Saltnes og Jens Petter Hauge var to viktige brikker i et til slutt seirende glimtlag.

- Ulrik viser styrke i dag. Han bommer vanligvis ikke på straffer, så vi følte oss trygge på at han skulle ta den siste straffen også. Jens Petter er også veldig viktig for oss i dag. Han har vært gjennom mye, og bringer mye bra til laget i dag, forklarer Bjørkan.

Saltnes hadde en berg-og-dalbane av en kamp, men skryter av hele laget etter dagens dramatiske trepoenger.

- Laget her er en ordentlig god gjeng. Vi liker hverandres selskap, og jobber hardt sammen, smiler en godt fornøyd midtbanespiller.