- En deilig seier

Aasmund Bjørkan var en fornøyd mann etter tre poeng i Fredrikstad, og ser fram mot en travel uke med kamper i både cup og serie

Bodø/Glimt skulle prøve å følge opp kalasseieren mot Elverum sist helg da de gjestet Fredrikstad stadion i sesongens andre bortekamp. Hjemmelaget sto med tre uavgjorte på rad før Glimt kom på besøk, og Andrea Lobertos menn jaktet sesongens første trepoenger. For Bodø/Glimt sin del hadde tre første kampene resultert i to seiere og en uavgjort, og kunne med seier i Østfold klatre opp på førsteplass i divisjonen. 

Trengte en topscorer

Kampen startet ikke så bra for noen av lagene, og det var omtrent  bare halvsjanser som sto på menyen de første 45 minuttene. Nærmeste Glimt kom den første omgangen var da Patrick Berg disket om med et skudd fra drøye  17 meter, men unggutten hadde ikke helt fininnstilt siktet. 

Etter pause skulle det bli mer fart på sakene for gjestene fra Nordland. Etter 52 spilte minutter var det dags  for Bjørkans første trekk fra benken, da han satt inn Fardal Opseth for en ferdigspilt Kachi. Den høyreiste sogningen brukte kun 12 minutter på å gjøre det han har gjort tre ganger tidligere denne sesongen, nemlig å score mål. Skuddet fra omtrent 20 meter ble i vanskeligste laget for Fredrikstad-keeperen, og dermed 1-0 til gjestene. 

Annonse:

Første seier i Fredrikstad

1-0 ble også sluttresultatet, og Glimt står dermed med 10 poeng av 12 mulige på de første fire kampene. Trener Aasmund Bjørkan var maget fornøyd med tre poeng i plankebyen. 

- For det første er dette en utrolig deilig og viktig seier. Det er første gang Bodø/Glimt vinner i her i Fredrikstad, så det å bryte barrierer er alltid deilig, smiler treneren og fortsetter: 

- Selve kampen er jevn, derfor er det godt å få med oss tre poeng herifra. Det gir oss ro og selvtillit, og forhåpentligvis kommer finspillet litt etterhvert. I dag vinner vi på en dag som er litt sånn passelig, og det er en styrke som vi skal ta med oss videre. 

Se høydepunktene! Artikkelen fortsetter under videoen.


Vinnermentalitet

Til tross for at Bjørkan ikke var helt fornøyd med spillet, setter han det litt til side, og fokuserer heller den deilige følelsen det var å se Fardal Opseth sette inn ledermålet etter 63 minutter. 

- Når det målet kommer er det selvfølgelig en stor opptur for oss, samtidig som det blir psykologisk knallhardt for dem. Kristian skyter godt, og får sitt fjerde mål for sesongen, og det er vi selvfølgelig kjempeglad for, forteller Bjørkan. 

Etter fire spilte kamper i OBOS-ligaen har altså de gule til gode å tape, og står med tre seiere og en uavgjort. 43-åringen innrømmer allikevel at Glimt kan bedre. 

- Sesongstarten er okei den, men så vet vi også at vi har mer å gå på. Det dra i land disse seierene i starten, og få til at vinnermentaliteten sitter, er noe vi ønsker å ta med oss videre i sesongen. 

Dybde i troppen

Framover går Glimt inn i et tøft program med både cup- og seriekamper. Allerede på onsdag reiser Bjørkans gutter til Fauske for å kjempe om avansement i cupen på bekostning av Fauske/Sprint, før Start kommer på besøk til Aspmyra neste tirsdag. 

- Vi har knallhard konkurranse i laget, og flere som er på vei tilbake fra skader, så nå har vi mulighet til å bruke hele troppen. De som ikke har spilt så mye til nå skal få muligheten til å vise at de fortjener plassen på laget, avslutter Aasmund Bjørkan. 

Se intervju med både trener Aasmund Bjørkan og målscorer Kristian Fardal Opseth her: 



Annonse fra Eliteserien: