Glimt snudde kampen!

De helgule så lenge ut til å slite på Aspmyra, men etter sene scoringer av Osvold og Saltnes, snudde Glimt til slutt oppgjøret!

Etter to deilige trepoengere mot sørlandslagene Jerv og Arendal, har Glimt nå virkelig satt sitt preg på årets OBOS-liga. De helgule har bygget seg opp en aldri så liten luke på toppen av tabellen, og ønsker selvfølgelig at avstanden fortsetter også etter dagens kamp mot Strømmen.

Dette er Bjørkan sine utvalgte til kampen mot Strømmen: Ricardo Friedrich, Emil Jonassen - Marius Lode - Martin Bjørnbak - Thomas Jacobsen, Ulrik Saltnes - Jose Angel Jurado de la Torre - Vegard Leikvoll Moberg, Trond Olsen - Kristian Fardal Opseth - Thomas Drage

Benken: Jonas Kolstad - Patrick Berg - Nemanja Mladenovic - Kachi - Joachim Osvold - Jens Petter Hauge - Fredrik Andre Bjørkan

Marerittstart

Ikke en spesiell presis åpning fra noen av lagene, men det var bortelaget som kom best i gang på Aspmyra. Etter drøye seks minutter spilt fikk de gråkledde frispark på drøye 18 meter, og Olav Øby gjorde seg klar. Ballen beveget seg elegant over muren , og rett i krysset over en utspilt Ricardo i buret. Dermed fikk Bodø/Glimt en verst tenkelig start på oppgjøret mot Strømmen.

Kun seks minutter senere lå ballen i nettet igjen, og nok en gang var det de gråkledde som kunne juble. Gledescenene varte derimot ikke så lenge, for linjedommeren var raskt oppe med flagget og annulerte målet.

Hjemmelaget fikk mer kontroll på oppgjøret, og etter drøye tjue minutter spilt fikk Glimt corner fra høyre. Ballen ble slått inn i feltet, og traff en Strømmen-spiller i hånda. Dommeren var ikke i tvil, og blåste straffe til Glimt. Straffen tok Ulrik Saltnes, men mannen fra Brønnøysund maktet ikke å overliste Tobias Trautner i buret.

Kun syv minutter senere fikk de gråkledde mer å juble for. Strømmen doblet opp på høyrekanten, og etter flere elegante trekk, fikk tilslutt Ulrich Ness ballen i beina. Han gjorde ingen feil i duell med Ricardo, og la opp til 2-0.

Glimt manet mange spillere opp i banen, og kom til flere brukbare sjanser. Både Ulrik Saltnes og Vegard Leikvoll Moberg ble spilt nydelig igjennom fra den venstre siden, men ingen av spillerne maktet å overliste tyskeren i Strømmen-buret. Dermed ebbet omgangen ut i en 2-0-ledelse til bortelaget.

Tok kontrollen i andre

Bjørkan og Knutsen gjorde grep i pausen, og erstattet Thomas Drage med Jens Petter Hauge. Etter 48 minutter spilt kom Glimt til omgangens første mulighet, men Moberg sin heading spratt rolig til side for mål. De helgule innledet omgangen forrykende, og prøvde å finne smutthullene i tett og kompakt Strømmen-forsvar.

Glimt fortsatte å presse Strømmen, og både Olsen, Moberg og Jose kom til flere brukbare sjanser. Etter drøye 55 minutter spilt fikk de helgule corner, og ballen ble spilt ut til en umarkert Trond Olsen i returrommet. Mannen fra Lyngen tester skuddfoten, men forsøket blir blokkert av en gråkledd forsvarsspiller i feltet.

Målrik andreomgang

Kun fem minutter senere satt den for Glimt! Fardal Opseth ble spilt nydelig igjennom, og toppscoreren var sikker som banken da han satt inn sitt ellevte mål for sesongen. 2-1 nå.

Gleden skulle ikke vare lenge, for etter 67 minutter satt den igjen bak Ricardo. En Strømmen-spiller rager høyest i feltet, og får lagt ballen i en bue over den brasilianske sisteskansen. 3-1 til gjestene.

Målene skulle fortsette å komme, for etter drøye 80 minutter satt den igjen i nettet. Denne gangen til Glimt og Ulrik Saltnes. Saltnes fikk ballen servert på kort hold, og denne gangen gjorde han ingen feil i duell med Strømmen-keeperen. 3-2! Det skulle ikke stoppe der, for nok en gang skulle den sitte for hjemmelaget! I et desperat forsøk på å skape noe i tilleggstiden fikk innbytter Joachim Osvold ballen i beina, og reduserte for Glimt!

For et drama dette skulle vise seg å bli! Tre minutter ut i tilleggstiden felte en Strømmen-spiller en gulkledd inne i feltet, og dommeren pekte på straffemerke nok en gang. Modig som han er, gikk Ulrik Saltnes opp for å ta den, og denne gangen gjorde han ingen feil!

Glimt snudde kampen, og vant 4-3 i en helt ellevill kamp på Aspmyra!

Publisert: 25.06.2017
Skrevet av: Carl Henning Biørnstad / FOTO: Kent Even Grundstad