Jarle Solemdal, Mona Mostli, Jannike Ramsvik og Geir Wenberg presenterte årets laksekamp.

Fotball, laks og ski

2. september møter Bodø/Glimt Sarpsborg 08 på hjemmebane. Det er også årets laksekamp.

Annonse:

Årets laksekamp går av stabelen søndag 2. september, og i år har Bodø/Glimt og Salten Aqua slått seg sammen med Kobberløpet. Det blir en real folkefest med mat, fotball, ski og kjendiser.

Laksekampen er i år, som tidligere år, en stor begivenhet. Hvert år blir det mange ekstra mennesker på Aspmyra som både får med seg laks og fotball. 

- Vi håper på over 4000 besøkende, og alle skal få seg mat, forteller administrerende direktør i Salten Aqua Geir Wenberg. 

Stjernekokk på laget

I år består menyen av tre forskjellige retter - én asiatisk inspirert laksesuppe, nudle-sashimi og én wraps med hvitløksrøyket laks. Menyen er satt sammen av den prisbelønte kokken Rasmus Skoglund. Rasmus Skoglund jobber som mat- og menyansvarlig for AMJ management i Bodø, og vant bronse i Årets Kokk 2018. Han var også med å vinne Bocuse d’Or Europe 2018.
Skoglund skal selv stå for matlagingen under kampen. 

- Det er fantastisk å ha en så bra kokk med seg på laget, og vi garanterer at dette blir fantastisk mat, forteller Wenberg. 

Skikjendis på fotballbanen 

Samarbeid er viktig for Bodø/Glimt og Salten Aqua, og i år har Kobberløpet koblet seg på. Mona Mosti, daglig leder i Kobberløpet kan fortelle at påmeldingen til nest års løp starter i pausen mellom Bodø/Glimt og Sarpsborg 08. 

- Påmeldingen åpnes i pausen, og den første påmeldingen vil være av en av våre skikjendiser. Hvem det er, vil vi gå ut med om en stund, forteller Mosti. 

Årets Kobberløpet har som mål at 2000 skal gå i 2019. 

- Det er 800 mer enn i fjor, sier Mosti. 

Jannike Ramsvik, leder marked og kommunikasjon i Bodø/Glimt, synes det er ekstra artig å samarbeide med Kobberløpet.

- Det er helt magisk å kanskje kunne bidra til rift om plassene i Kobberløpet. Hvis flere av de som er på Aspmyra den dagen melder seg på, kan det fort bli fullt, forteller hun.

Folkefest 

Under årets laksekamp vil også Fanzone bli mye større enn før. Med underholdning, konkurranser og mange stands. 

I tillegg kommer laksetraileren, forteller Wenberg.

Matserveringen vil skje inne på stadion, men Fanzone åpner klokken 16:00, to timer før kamp.

- Til vanlig er Fanzone rettet mer mot familier og barn, men akkurat under laksekampen blir Fanzone til noe både unge, voksne og eldre kan synes er artig, legger Ramsvik til. 

Annonse fra Eliteserien: