Inngår samarbeid med Nordland og Hålogaland Fotballkrets

FK Bodø/Glimt inngår samarbeid med fotballkretsen om å blant annet bedre trenerkompetansen i regionen.

Annonse:

Mandag kalte Bodø/Glimt og Nordland og Hålogaland Fotballkrets inn til pressekonferanse på Aspmyra. De to aktørene har inngått et samarbeid ut 2018. Samarbeidet skal bedre både spillere, trenere og klubbene i regionen. 

"Bodø/Glimt som toppklubben i regionen og Nordland Fotballkrets arbeider sammen for å på en best mulig måte drive klubb- og trener/spillerutviklingsaktivitet i regionen", heter det i avtalen. 

Gjennom felles møteplasser ønsker man å kunne utveksle erfaringer og ideer med hverandre, med sikte på å høyne kvaliteten i dette arbeidet. Det etableres fora, møteplasser og tiltak som av begge parter ansees å kunne bidra til dette. 

Tilrettelegge for alle som spiller fotball

Punktene i avtalen omhandler trenerutvikling, spillerutvikling, klubbutvikling og faglig samarbeid. 

- Det vi gjør er at vi lager en avtale oss i mellom som gjør at vi skal komme tettere sammen, sier daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen. 

Samarbeidet har pågått en stund, men først nå blir det formelt. I 2017 har vi 116 foreldretrenere i NFF sitt trenerkurs. Vi har laget et trenerutviklerprogram som gjør at vi kan bidra med vår kompetanse ut i de andre klubbene og gjøre foreldretrenerne enda mer rustet for oppgaven, sier Ørjan Berg i Bodø/Glimt.

Samarbeidet til nå har vært veldig bra, og både Glimt og fotballkretsene er strålende fornøyd med samarbeidet. 

- Det gjelder å ta vare på alle som driver med fotball. Derfor jobber vi med verdigrunnlaget og opplæring i fair play, sier Tore Børstad, daglig leder i Nordland Fotballkrets og legger til at målet er å tilrettelegge for ungene på best mulig måte, og ikke minst at de som skal ta vare på ungene er skolert best mulig. 

Gode lærere

Et viktig punkt i avtalen er å lære opp foreldretrenerne rundt om i fylket.

- Når du sender ungen din inn i mattetimen vil du at de skal ha en god lærer, og sånn er det med fotballen også. Vi skal være med å lære opp foreldretrenerne sånn at de kan ta vare på ungene som driver med fotball i fylket vårt, sier trenerutvikler i Glimt, Stig Johansen. 

Han har reist rundt i Nordland med sitt trenerforum i lang tid allerede og er glad for å bidra. 

- Det vi gjør for de voksne, gjør vi også for ungene våre. Det har vært og blir utrolig kult å reise rundt i Nordland og drive med dette arbeidet, sier han. 

Det er klubbene som skal gjøre jobben, men Bodø/Glimt skal være med å støtte opp og dele sin kompetanse med klubbene rundt om i fylket. 

Annonse fra Eliteserien: