Martin BJørnbak i duell mot Sandefjord hjemme på Aspmyra.

Kampreferat Bodø/Glimt - Sandefjord

Bodø/Glimt møtte tabelljumbo Sandefjord Fotball på Komplett Arena.

Kampen endte 1-1, og bar preg av særdeles vanskelige spilleforhold. Stor vannmasser gjorde det svært vanskelig for begge lag, spesielt før pause.

1. omgang

Etter 5 minutter spilt roper Sandefjord på straffe. José Isidoro prøver å klarere, men treffer Håvard Storbæk i ansiktet med foten. Dommer vinker spillet videre.

Det skjer lite første 10 minuttene, vannet på banen gjør at ballen stopper opp flere ganger. Forholdene gjør at det er lite flyt for begge lag. Kampen grenser til parodi når flere spillere havner på rumpa grunnet det glatte underlaget.

Muhammed Fellah tester skudd fra 25 meter, men treffer like utenfor. Ricardo ser ut til å ha god kontroll dersom kula hadde gått mellom stengene.

Mye stillingskrig, og svært sjansefattig etter halvspilt omgang, begge lag er upresise i vannkaoset.

Fredrik Bjørkan drar av to Sandefjordspillere og setter fart fremover. Prøver å legge ballen til Moberg, men pasningen er akkurat litt for unøyaktig, og osingen klarer ikke å sende ballen på mål. Godt initiativ fra venstrebacken etter drøye halvtimen.

Mohammed Fellah prøver skuddfoten igjen, fra rundt 20 meter. Men det går via en glimtforsvarer og ut til hjørnespark. Det påfølgende hjørnesparket ender med en ball som havner lavt inne i feltet, Sandefjords Ringstad får avsluttet fra 5 meter, men Ricardo er sikker i Glimtmålet.

Første omgang avsluttes uten at noen av lagene har vært i nærheten av en stor målsjanse. Banemannskapene får en viktig jobb med å gjøre banen mer egnet for fotballkamp på de neste 15 minuttene.

Lagene går til pause på stillingen 0-0.

2. omgang

Mohammed Fellah spilles gjennom, men treffer i nettveggen fra spiss vinkel. Første store sjanse i kampen kommer rett etter pause.

Så er det en nesten-sjanse i andre enden! En Sandefjord stopper feilberegner totalt, og Layouni snapper ballen. Dessverre er SF keeper Holmen Johansen kjapt ute, og får avverget. Kunne fort blitt mål. Det skjer mer de første tre minuttene av annen omgang enn hele første.

Etter den lovende starten er kampen tilbake til der den var i første omgang. Stillingskrig og en ball som bølger frem og tilbake uten særlig mål og mening. Timen spilt og Sandefjord gjør et spissbytte. Ut går Fitim Azemi, inn kommer Pontus Engblom.

Frispark til Glimt på enden av 16 meteren. Philip Zinckernagel blir dratt bakfra av 2 Sandefjord spillere.

66’ MÅL: 0-1 til Glimt ved kaptein Bjørnbak! Zinckernagel legger frisparket inn, og ingen SF spillere får klarert ordentlig. Ballen havner til slutt hos Brede Moe, han legger den ut til Martin Bjørnbak som klinker ballen i mål.

69’ MÅL: 1-1 Mohammed Fellah. Innbytter Pontus Engblom header ballen til Fellah som setter den kontant i nederste hjørne. Kun tre minutter etter at Glimt har tatt ledelsen er lagene like langt igjen.

Kampen roer ned igjen etter tomålseksplosjonen. Begge lag kommer til småsjanser her og der, men ingen man kan forvente en scoring fra. Men kampen har tatt seg betraktelig opp etter en lite innholdsrik første omgang. Baneforholdene har blitt bedre, og det er merkbart på kvaliteten begge lag leverer.

Kjempesjanse til Glimt! Et blokkert skudd havner hos Vegard Moberg, som får skyte relativt upresset fra 10 meters hold, men han setter ballen like til side for mål. Dette bommen kan være forskjellen mellom 1 og 3 poeng i det klokka passerer 90 minutter.

Dommeren legger til minimum 3 tilleggsminutter.

Sandefjord avslutter kampen slik de startet den, ved å rope på straffe. På overtid av overtiden blir Mohammed Fellah taklet av José Isidoro. Dommeren velger å ikke blåse, og reprisen viser at Isidoro er på ballen. Riktig avgjørelse på et kritisk tidspunkt.

Og det er det siste som skjer. Kampen ender 1-1 på Komplett Arena.