Landslagspausen tilbringes i Lofoten

Bodø/Glimt tar turen over Vestfjorden for tilbringe noen dager i Lofoten under landslagspausen. Her blir det fotballskole, kamp og andre aktiviteter.

Annonse:

Etter ti kamper uten tap, tar spillere og trenere en vellfortjent landslagspause. Tirsdag reiser A-laget til Lofoten for å bidra på en fotballskole og for å spille kamp mot FK Lofoten.

Det blir også tid til sosiale aktiviteter for spillerne, det blir blant annet surfing på idylliske Unstad. Spillerne skal også bo som ekte Lofot-turister.

- Spillerne skal bo i Mortsund, i et rorbuannleg. Det blir en kjempefin opplevelse og sosialt for spillerne, sier arrangementansvarlig Kent Andrè Aagnes.

En av utfordringene spillerne skal få bryne seg på er surfing.

- På onsdag drar vi til Unstad og da skal spillerne få prøve seg på surfing. Jeg gleder meg veldig til å se de i et annet element enn ute på fotballbanen, sier Aagnes som også er en meget habil surfer selv.

Første gang i Lofoten

Brasilianske Ricardo Friedrich er en av mange spillere som har signert for de helgule i løpet av sesongen. Dette blir hans første møte med Lofoten. 

- Jeg har hørt så mye fint om Lofoten, om naturen og om fisking der. Det blir en fin opplevelse, sier brasilianeren. 

Man skulle tro at alle brasilianere var vant til å stå på surfebrett, men den myten knuser Friedrich. 

- Jeg er fra en liten by, og vi hadde ingen strand. Så jeg har ikke noe erfaring med surfing, sier sisteskansen.

Brasilianeren sier han gruer seg til det kalde vannet, men Aagnes er raskt ute å forsikrer keeperen om at han vil få våtdrakt, hansker og sko. 

Se resten av intervjuet her:


Kamp mot de lokale spillerne

Tirsdag klokken 19.15 står Leknes på motsatt banehalvdel i Leknes.

- Det er alltid viktig å spille kamper, også når det er lange pauser. Det er viktig at vi klarer å opprettholde den gode formen vi er i, og jeg tror det blir en fin opplevelse for oss, sier Friedrich. 

  

Annonse fra Eliteserien: