Før kampen: Møter Molde til dyst

Glimt skal bryne seg på Ole Gunnar Solskjærs menn når de gule reiser til rosenes by for årets første bortetur.

Etter to kamper i Nordlandshallen, mot henholdvis AN-laget og Junkeren, skal Bodø/Glimt denne gangen spille årets første treningskamp utenfor Bodø by. Kampen blir mot et lag som har vært med helt i toppen av norsk fotball de siste årene, og er en het kandidat til å ta medalje i Eliteserien i 2017. Oppgjøret spilles fredag 17.februar klokka 14:00, og er Glimt sin siste treningskamp før de reiser videre til La Manga. 

Kampen vises på rbnett.no

Molde - Bodø/Glimt 

Fredag 17.februar 14:00

I likhet med Bodø/Glimt har Molde også spilt to kamper så langt i år. Tidligere i måneden var det det svenske laget Häcken som stod på den andre banehalvdelen. De blå så ut til å ha god kontroll da Sander Svendsen satt inn 3-0 etter 62 minutter, men bortelaget slo tilbake med to mål, og hadde god tid på å snu kampen. Utlikningen kom aldri, og Molde vant til slutt 3-2. Kun tre dager etter at Gøteborg-laget ble slått, sto Ståle Solbakken og FC København på motsatt banehalvdel. Etter tre kamper uten seier hadde danskene svært lyst til å snu trenden før Europaliga-kampene mot Ludogorets Razgrad senere i måneden. Slik gikk det ikke, og etter et tett og jevnt oppgjør endte det til slutt 1-1 i duellen mellom Solskjær og Solbakken.

Annonse:

Bodø/Glimt på sin side har fortsatt til gode å slippe inn mål i 2017, og har scoret til sammen 11 mål på to kamper. Først var det AN-laget som måtte unngjelde da Glimt satte åtte baller i nettet, og hadde grei kontroll mot de lokale talentene. Årets andre kamp foregikk også i Nordlandshallen, men ble betraktelig mindre målrik. Denne gangen var det Junkeren som var motstandere, og Glimt sleit lenge med å produsere de aller største sjansene mot 3.divisjonsklubben. På slutten av første omgang tok Patrick Berg ansvar, og satt inn 1-0. Kampen endte til slutt 3-0 etter at både Joachim Osvold og William Arne Hanssen tegnet seg på scoringslisten. 

Tidligere møter

Bodø/Glimt har slitt med laget fra Møre de siste årene, og står med kun én seier på de siste seks kampene mot de blå. I fjor hentet Bodø/Glimt null poeng både hjemme og borte, da Molde vant med sifrene 3-2 hjemme og 1-2 på Aspmyra. Sist gang Glimt vant over moldenserne var 15.juli 2015 på Aker Stadion da de gule fikk med seg tre sterke poeng tilbake til Bodø. Kampen endte 1-2 etter scoringer av Zarek Valentin og Morten Konradsen. Nåværende Tyrkia-proff Martin Linnes scoret for hjemmelaget.

Molde - Bodø/Glimt 3-2 (6.august 2016 - Eliteserien)

Bodø/Glimt - Molde 1-2 (17.april 2016 - Eliteserien)

Molde - Bodø/Glimt 1-2 (18.juli 2015 - Eliteserien)

Bodø/Glimt - Molde 1-3 (11.april 2015 - Elitserien) 

Annonse fra Eliteserien: