- Setter pris på tilliten

Kjetil Knutsen tar over hovedtreneransvaret og gleder seg til å ta fatt på utfordringene, men understreker at det ikke blir de store forandringene.

Annonse:

Kjetil Knutsen kom til Bodø/Glimt foran 2017-sesongen. Han og Aasmund Bjørkan jobbet svært tett sammen for å oppnå de resultatene de gjorde i årets sesong. 

Sammen med resten av trenerteamet har Knutsen og Bjørkan tatt Glimt tilbake til Eliteserien, og når Glimt gjør come back på det øverste nivået er det Knutsen som har hovedansvaret inn mot kamp. 

- Vi gjør dette på "vårres måte". Folk ser nok på dette som definerte roller, men sannheten er at vi i år begge har hatt mye ansvar i klubben. Jeg har hatt  ansvar for det som skjer på feltet, han har hatt analyse av enkeltspillere, eget lag og motstanderlaget. Sånn forblir det også i 2018, sier Knutsen og fortsetter;

- Inn mot kamp har han vært hovedtrener, det er her den største forskjellen ligger nå. Jeg får mer ansvar inn mot og under kamp, mens Aasmund fortsatt kommer til å være tett på spillerne våre selv om han har fått frigitt mer tid til analyse og spillerlogistikk. 

- Ville mistet det viktigste suksesskriteriet

Knutsen ble hentet til Glimt av Bjørkan og at Bjørkan fortsatt er i klubben var avgjørende for at Knutsen nå blir hovedtrener i Eliteserien for første gang. 

- Jeg kom til denne klubben på grunn av Aasmund. Han har følt på at han ønsket å ta en annen rolle, og vi er sammen om det. Hvis vi nå skulle begynt å endre på måten vi har jobbet på i år ville vi mistet det viktigste suksesskriteriet, sier Knutsen, som har stortrivdes i sitt første år i Bodø. 

- Det har vært et fantastisk år og jeg har trivdes veldig godt i rollen jeg hadde. Det har vært en rolle hvor jeg har fått brukt meg selv på mange måter og jeg er glad for at jeg skal fortsette med det, sier Knutsen. 

En liten klubb

Knutsen understreker at både han og Bjørkan og resten av trenerteamet har jobbet ekstremt tett og at rollene ikke er så klare som folk kanskje tror. Aasmund Bjørkan blir nå en sportslig leder som får kjenne pulsen på treningsfeltet på kroppen. 

- Det er lett å tenke at en sportslig leder sitter på kontoret hele dagen på jakt etter nye spillere, men Aasmund er tett på spillergruppen og vil fortsette å være det. Det ser jeg på som en styrke, sier han. 

Bodø/Glimt er en liten klubb og Knutsen er opptatt av at det er to ting som er viktig for en klubb på Glimts størrelse. 

- Vi må først og fremst utvikle den spillergruppen vi har. Så må vi  selvfølgelig være dyktige på spillerlogistikk. Vi har ikke råd til bomme på spillerkjøp og det krever ekstremt mye tid å forsikre seg om at vi henter spillere som er gode nok. Nå får Aasmund frigitt tid til å gjøre nettopp det, mens jeg får brukt mer tid på treningsfeltet og mot spillergruppen. Aasmund holder et skyhøyt nivå på analysebiten, den skal vi holde godt tak i. 

Bjørkan vil også ha ansvaret for å følge opp enkeltspillere. 


- Stolt

Kjetil Knutsen har mye trenererfaring fra tidligere. Han har vært trener siden 2002 og har vært hovedtrener for blant annet Åsane i OBOS-ligaen. Han har også fortid fra Brann. 

- Jeg har hatt mange ulike roller, men dette er første gangen jeg blir hovedtrener i Eliteserien.Det har gått så fort at jeg ikke har fått fordøyd det, men jeg setter pris på tilliten. Jeg er selvfølgelig stolt for at de gir meg den tilliten, avslutter han. 

Annonse fra Eliteserien: