Prøvesmaking av menyen før laksekampen.

- Utrolig god mat

Tirsdag inviterte Bodø/Glimt og Salten Aqua til prøvesmaking av menyen før laksekampen 2. september.

Annonse:

Om bare litt over to uke er det klart for årets laksekamp. Også i år skal det serveres et laksemåltid til alle som kommer på kamp.

- Målet i år er å få 4000 tilskuere på kamp. Det vi lover er at kommer det 4000, så skal alle få mat. Ikke bare en smaksprøve, men ett ordentlig laksemåltid, fortalte Geir Wenberg administrerende direktør i Salten Aqua. 

Laksekampen har blitt ett begrep i Bodø, og vitner om et godt samarbeid mellom Bodø/Glimt og Salten Aqua. 

- Vi er veldig glade for å ha med oss den prisvinnende kokken Rasmus Skoglund fra Bodø til å lage maten, fortsetter Wenberg.

Mat for alle

2. september har tilskuerne tre forskjellige retter å velge mellom. Skoglund forteller at han med rettene håper folk får øynene opp for flere måter å spise laks på. 

- Tanken bak maten er at det skal være enkelt å kopiere og lage hjemme. Det skal være spennende smaker, derfor har vi laget en nudelsalat med sashimi, rå laks, med en saus laget på chili, ingefær og hvitløk. Den er inspirert av Asia, og passer godt til både middag og lunsj. Så har vi laget en god, gammeldags røykelakswrap. Det liker de fleste, og betyr at vi kan nå ut til de som synes det er skummelt med annerledes smaker. Til slutt har vi en currysuppe som er basert på Tom Kha. Det er en suppe som ofte brukes til kylling i Thailand, men som jeg synes er veldig god til fisk. I suppa er det laks og mange forskjellige rotgrønnsaker, forteller Skoglund. 

Prøvesmakerne godkjente

Erlend Osnes, Amor Layouni, Philip Zinckernagel og familien Johanne Djupvik, Jørgen Aadahl og sønnene Elias og Lucas (7 år) var invitert til å prøvesmake alle tre rettene. Maten falt i smak hos prøvesmakerne. 

- Det var veldig bra det her. By-riktig mat som passer til Bodø, sa Osnes.

De minste syntes det var gode smaker. 

- Jeg likte suppa best, kunne Elias fortelle. Det samme syntes også broren. 

- Den var veldig god. Jeg gleder meg til å spise den enda en gang på laksekampen, sa Lucas. 

- Dette kan jeg gjerne spise igjen, stemte Johanne Djupvik i.

Vil du smake på en av rettene? Kom på laksekampen 2. september! Kjøp billetter HER

Annonse fra Eliteserien: