- Vi skal klinke til fra start

Med kampen mot Jerv friskt i minne gjør Bodø/Glimt siste forberedelser før nok et sørlandslag står for tur. Aasmund Bjørkan har planen klar før møtet med Arendal.

Annonse:

Jerv hadde lite å stille opp med på Aspmyra forrige søndag, og måtte til slutt reise sørover med halen mellom beina og 4-0 i sekken. Bodø/Glimt fortsetter dermed den ubeseirede rekken på hjemmebane i årets OBOS-liga, og ruver fortsatt øverst på tabellen når vi nå går inn i den trettende serierunden.  

God stemning

Det er nok ikke så mange som er uenige om man sier at søndagens oppgjør mot Jerv var en av de beste kampene for Glimt så langt i år. Etter en litt skuffende periode med både tap i serien og i cupen, var det ekstra deilig å slå tilbake med en brakseier på Aspmyra. 

- Kampen mot Jerv var en veldig artig opplevelse. Vi var veldig på fra start og gutta koste seg på banen, forteller en tydelig fornøyd Aasmund Bjørkan. 

Da målscorer Daniel Edvardsen gjestet gutta i Glimtmagasinet denne uka kunne han fortelle at latteren har sittet løst blant glimtspillerne den siste tiden, og at det er god stemning på treningene. Dette er noe treneren også kan bekrefte. 

- Kampen mot Jerv ga oss en veldig god følelse, og gutta fikk mulighet til å bygge opp selvtillit. Vi har hatt en veldig fin treningsuke, sier Bjørkan før avreise til Arendal. 

Se hele intervjuet med Aasmund Bjørkan nederst i saken.

Vi har hatt en veldig fin treningsuke

— Aasmund Bjørkan

Fortsette der vi slapp

For på lørdag venter altså de nyopprykkede fra sørlandsbyen, og Arendal har som ventet fått en tøff start på årets sesong. De hvite har kun vunnet to kamper denne sesongen, og står med syv tap etter 12 spilte serierunder. Det er mest i årets OBOS-liga, og laget fra badebyen har en tøff periode i møte.

Bodø/Glimt, på sin side, har ikke så mye mer i tankene enn å fortsette der de slapp mot Jerv.

- Vi var ganske direkte og hadde masse energi i spillet vårt. Det er noe vi ønsker å ta med oss inn mot kampen på lørdag, forteller Aasmund Bjørkan, og fortsetter: 

- Arendal kommer nok helt sikkert til å komme ut med mye entusiasme og trøkk, og har en fordel med hjemmebane. For vår egen del blir det viktig å gjenskape opplevelsene i forrige runde, og klinke til fra start.   

Trenerskifte

Tidligere denne uka måtte Knut Tørum forlate portene på Norac stadion. Den tidligere Rosenborg-sjefen blir erstattet av Mattias Andersson. Andersson har god kjennskap til norsk fotball, og svensken har tidligere spilt i både Strømsgodset og Odd.

Kampen mot Glimt blir 35-åringen sin første kamp fra benken, men Aasmund Bjørkan tror ikke trenerskiftet kommer til å ha så mye å si for kampens utfall.

- De har nok ikke rukket å endre så mye i løpet av disse dagene, men det blir spennende å se hva Mattias (Andersson) får til i Arendal, sier han. 

- Store muligheter 

Bodø/Glimt sine tap denne sesongen har begge kommet i bortekamper, mot henholdvis Sandes Ulf og Ranheim, og de helgule har tidvis slitt mer borte enn hjemme. Nå venter altså nok en bortekamp, men både Bjørkan og resten av Glimt har stor tro på tre nye poeng på lørdag. 

- Hvis vi er 100% på stasjonen gjennom hele kampen, så tror jeg at vi har store muligheter til å vinne denne kampen, avslutter treneren. 

Se hele intervjuet her: 


 

Annonse fra Eliteserien: