– Det hadde vært sykt å kunne leve av det

Isak og Max er Glimts "ukjente" spillere. De spiller FIFA for FK Bodø/Glimt.

Annonse:

E-sport er en av verdens mest voksende sportsgrener, og har flere hundre millioner entusiaster. Dersom e-sport fortsetter den voldsomme veksten det har hatt de siste årene, vil det være en av verdens mest populære idretter innen få år. Her i Glimt har vi to av landets største FIFA-talenter i Isak Øvrevold (16) og Max Garcia (20).

Glimts samarbeidspartner i e-sport prosjektet er Skade. Begge parter har som mål å hevde seg i norgestoppen innenfor spillet via eSerien til Eliteserien og de ønsker å gjøre det med spillere fra Nordland.

Vi har fått gleden av å bli bedre kjent med morgendagens esport-helter, og fått et innblikk i hvordan livene som e-sport utøver er.

Akkurat som eliteserien, bare på FIFA

– ESerien er serie for Norges beste FIFA-spillere, det er akkurat som eliteserien bare på FIFA, sier Max fra Mosjøen med entusiasme i blikket.

Max flyttet til Bodø i august 2020, og ble en del av Glimts e-sport lag fra første serierunde.

– Jeg ble kontakta av Skade og Glimt og fikk da tilbud om kontrakt, da skjønte jeg at dette kunne bli noe.

Hans lagkamerat Isak skyter inn hvordan han endte opp som en del av Glimt:

– Jeg vant en turnering her i Bodø, hvor vinneren fikk kontrakt. Jeg var bare 15 år på det tidspunktet, så jeg måtte vente til jeg fylte 16 før jeg kunne være med, sier den unge Bodøværingen.

 Isak har vært en del av Glimts akademi som målvakt i flere år, men har valgt å satse på e-sport.

– Jeg gikk på akademiet til Glimt, men ga meg der da det ble for seriøst. Jeg begynte å spille for breddelaget isteden, for moro, sier 16-åringen.

Max har også fotballbakgrunn, og spiller i dag for Innstranda.

– Jeg er jo fra Mosjøen, så har spilt der og i Olderskog. Nå etter jeg flyttet har jeg omsider begynt å spille for Innstranda.

 

Se hele intervjuet på vår YouTube-kanal:

Følg med Glimts nye helter på tirsdager kl: 17:00 på https://www.twitch.tv/skadegg.

Annonse fra Eliteserien: