Amundsen lånes ut til Tromsø

Isak Helstad Amundsen skal spille 2021-sesongen i rødt og hvitt.

Annonse:

Isak Helstad Amundsen ble på mange måter kastet rett til ulvene i sin første sesong i Bodø/Glimt. Det er et drøyt år siden han signerte sin første kontrakt med de helgule, og ble seriemester på første forsøk. 

– Det har vært litt av et år. Det har skjedd utrolig mye på det året, men også i løpet av de siste ukene, sier han og hinter om at det ikke er lenge siden han fikk vite om sin nye klubb. 

Men kampen om stopperplassene er stor i Bodø/Glimt, og derfor reiser brønnøyværingen på utlån til Tromsø for å makse ut sitt potensiale i sesongen som kommer. 

– Jeg reiser dit for å få med spilletid enn det jeg er tenkt i Glimt. Det sto mellom flere bra klubber, men valget mitt falt på Tromsø etter en helhetsvurdering, sier han uten å utdype mer rundt valget. 

Helstad Amundsen spilte tre kamper fra start og ble byttet inn i sju kamper for Bodø/Glimt i gullsesongen. I høst forlenget han også kontrakten sin med klubben ut 2023-sesongen.

– Kan bli en spesiell debut

Det er ikke mange ukene igjen til seriestart og Helstad Amundsen sitter foreløpig i karantene i Bodø etter at laget hans har vært på treningsleir i de siste fem ukene. Så fort karantenen er overstått reiser lysluggen nordover for å slutte seg til sin nye klubb. 

Bodø/Glimt og Tromsø er de to største nordnorske klubbene, og regnes som rivaler. Akkurat det har ikke Helstad Amundsen dvelet lenge ved. 

– Det er kanskje en litt kontrovers overgang, i alle fall blant supporterne. Jeg har ikke tenkt så mye over det egentlig. 

Det han derimot har rukket å tenke på er en potensiell spenstig debut. Det foreløpige serieoppsetet har nemlig plassert sesongens første seriekamp for Tromsø mot Glimt på Aspmyra. 

– Det blir en spesielt start, og en veldig artig potensiell debut. Hadde vært veldig spesielt å debutere mot egne lagkamerater på Aspmyra, det må jeg si. 

Låneoppholdet i Tromsø strekker seg ut sesongen, men Bodø/Glimt har altså muligheten til å hente Helstad Amundsen hjem på kort varsel dersom det skulle oppstå en situasjon. Målet til 21-åringen er klart;

– Jeg må spille så mye som mulig og gjøre det så bra som mulig med Tromsø. Målet er å utvikle meg mest mulig og å komme tilbake som en enda bedre fotballspiller. 

Annonse fra Eliteserien: