- Drømmer om Champions League med Glimt

Bodø/Glimts ungdomssatstning har de siste årene gitt gode resultater. I 2016 tok enda flere unggutter steget til A-laget og Tippeligaen.

Annonse:

Patrick Berg har fått sitt gjennombrudd denne sesongen og har startet tolv kamper for Glimt. Patrick er nok den spilleren i Norge med best gener, men han forteller at pappa og «Faffa» aldri har presset han og at de har vært veldig flinke til å skjerme han fra press og media.


Oppveksten

– Jeg bodde en del år i Trondheim i begynnelsen av livet siden pappa spilte på Rosenborg. Jeg spilte veldig mye fotball selv, men det var for det meste på gøy med venner. Vi var veldig ofte i ballbingen og kunne være der i mange timer hver eneste dag, forteller Berg. 

Hvilket land jeg spiller i er ikke viktig for meg, den store drømmen er å stå i den gule Glimt-drakten en tirsdagskveld med et stort lag på motsatt banehalvdel på Aspmyra.

— Patrick Berg

Fremtiden forteller ungutten at han ikke tenker mye på.

– Jeg har aldri hatt noen stor drøm om å spille i en stor utenlandsk klubb, den store drømmen har alltid vært å spille Champions League. Hvilket land jeg spiller i er ikke viktig for meg, den store drømmen er å stå i den gule Glimt-drakten en tirsdagskveld med et stort lag på motsatt banehalvdel på Aspmyra.

Videre forteller Berg om følelsene som gikk gjennom han da han klinket ballen i krysset mot Sarpsborg 08 i kvartfinalen i cupen.

Les også: - Treningsvilje er helt avgjørende


– Det var en sinnssyk følelse, når ballen forlot foten min så skjønte jeg at denne blir vanskelig for keeper å redde. Det fikk han helt rett i, ballen smalt i det lengste krysset og Berg stormet mot SNN-tribunen for å ta imot hyllesten fra supporterne. Patrick endte på to mål denne sesongen, det andre målet kom mot Molde i serien. Han sier at et av målene hans for neste sesong er å bidra med flere målpoeng.

Patrick skryter av Aasmund Bjørkan og utviklingsarbeidet som gjøres i klubben.

– Aasmund er veldig flink til å følge med på de unge spillerne, han er på B-lags kampene, og er oppdatert på hva som foregår på de aldersbestemte lagene. Glimt er også veldig flinke på ungdomsarbeid, det har man sett de siste årene og det er mye bra på vei gjennom undomssystemet.

Fra benk til ving

Jens Petter Hauge satt og frøs på benken til G-16 laget til Glimt i 2014, da det gikk opp et lys for ham. Før dette hadde ikke egentrening stått særlig i fokus, men han skjønte nå at om han skulle slå gjennom som fotballspiller, så måtte det gjøres noe med innstilling og vilje. Hauge begynte med egentrening og holdt på med dette nesten hver eneste dag og han ble stadig bedre. 

Han fikk spille mer og mer for de aldersbestemte lagene og målene begynte å renne inn. I slutten av mars i år begynte Hauge å trene fast med A-laget og bare noen uker etterpå debuterte han i cupen mot Fløya, her leverte han et hattrick på 12 minutter og plutselig visste hele Norge hvem unggutten fra Bodø var.


Han forteller i likhet til Patrick Berg om hvor viktig Aasmund Bjørkan har vært for fremgangen hans etter at han kom
opp i A-stallen.

– Aasmund har gitt meg mange sjanser denne sesongen, og jeg setter stor pris på tilliten han har vist meg. Dette har resultert i tjue opptredener for Glimt og landskamper for U-17 før han ble kalt opp til U-19 i oktober. Hauge forteller videre at han vokste opp med forbilder som Trond Olsen, Abdurahim «Ibba» Laajab og Thiago Martins. Han drar frem ett minne fra Aspmyra.


– Jeg husker godt de kalde kampene på den gamle ståtribunen, spesielt godt husker jeg kvalikkampen mot Odd i 2007 som endte med Tippeligaplass for Glimt.


Han forteller at det største øyeblikket denne sesongen var uten tvil å slå Tromsø på Alfheim. I slaget om nord fikk han spille hele andre omgang i kampen som endte 1-2 til Glimt.
Han nevner også målet mot Start, samt det ene raidet hvor han driblet flere startspillere.

Satser høyt

Jens Petter forteller at han fortsatt holder på med mye egentrening og sier at han skal trene beinhardt i hele vinter. Ungutten har som mål om å spille seg til en fast plass på laget og å levere 10-15 målpoeng, men han håper å kunne justere dette tallet opp utover sesongen. Hauge sier også at han og resten av spillergruppen er fult motivert til å ta klubben tilbake til Eliteserien der de hører hjemme.

Annonse fra Eliteserien: