- Treningsvilje er helt avgjørende

Bodø/Glimt satser knallhardt på talentutvikling. Allerede nå begynner de å høste fruktene av dette, og Ørjan Berg spår at det vil bli enda bedre.

Annonse:

Når spillerne kommer i 13 årsalderen tar klubben et valg, hvor noen får tilbud om spill på Glimt 1 og noen på Glimt 2. Alle får tilbud om videre spill i Glimt.


Ørjan Berg er utviklingsleder i Bodø/Glimt, og står som øverste leder for all barne- og ungdomsfotball både satsningslag og breddelag. Under seg har han flere gode trenere med seg, som er med på å utvikle de unge spillerne i Glimt.

Vi skal være en klubb med mange lokale spillere

— Ørjan Berg

Det har vist seg i år at arbeidet de legger ned gir resultater, med flere unge spillere som har gjort seg bemerket på A-laget. Noen eksempler på dette er Mathias Normann, Patrick Berg, Jens Petter Hauge og Morten Ågnes Konradsen.
Fellesnevneren med disse nevnte spillerne er at de er alle er fra Nordland. Dette er en av tingene Glimt ser etter når de skal rekruttere spillere til klubben. Gode basisferdigheter og spillere som også fungerer i spillestilen deres er også noe de ser etter.

Ørjan Berg spår en lys fremtid for Bodø/Glimts ungdomsavdeling
Ørjan Berg spår en lys fremtid for Bodø/Glimts ungdomsavdeling


– Vi ser hovedsakelig etter spillere som er fra Nordland, Sør-Troms og Nord-Norge. Vi skal være en klubb med mange “lokale” spillere, forteller Berg.


Hvis de skal hente spillere utenfra Bodø til junior elite-laget skal det være spillere som har en reell sjanse for A-lagsspill. Hospiteringen fra junior opp til A-laget fungerer også på den måten at noen spillere får trene med A-laget i løpet av en uke, og hvis de holder nivået så får de flere muligheter.
Historien viser at Glimt oppnår mest sportslig suksess når de har en bra lokal stamme i laget. Det er viktig for Glimt at spillerne har gode holdninger til trening. 


– At en spiller har god treningsvilje er helt avgjørende for hvor langt han kan nå. Det hjelper ikke kun å trene på fellestreningene, det trengs egentrening ved siden av, sier Berg.


Videre forteller han at det er viktig med en god treningsgruppe og trener, men til slutt så er det spilleren selv som avgjør hvor langt han vil nå.

Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 14.12.2016, oppdatert: 03.01.2017
Skrevet av: Adrian Skaar