Endelig på plass i Bodø: – Jeg har ventet lenge

Pernambuco har hatt en strabasiøs ferd til Bodø, men kunne denne uken endelig ta på seg sin nye drakt.

Annonse:

Datoen er 27. mars. Pernambuco offentliggjøres som Glimt-spiller, men sitter selv i Brasil. Lite vet han om hvordan de to neste månedene skal bli. 

For på grunn av koronasituasjonen er Norges grenser stengt for alle uten norsk pass. Det kompliserer innreisen for Glimts nye angrepsvåpen. Tiden går og etter hvert blir det klart at man får lov å søke om unntak fra innreiseforbudet. 

Nederst i denne saken finner du videointervju med brasilianeren. 

Glimt søker, og søknaden invilges. 30. april slipper Glimt nyheten om at brasilianeren er på vei til Norge og skal sitte i innreisekarantene ved ankomst. En drøy måned etter at overgangen var i orden. 

Så går det én uke, den 7. mai kommer nyheten om at Pernambuco nærmest ble stoppet på grensen i Brasil. Han hadde avlagt positiv koronatestog måtte belage seg på isolasjon i hjemlandet. 

– Det har vært veldig tøft

Nøyaktig to måneder etter at Pernambuco signerte for Glimt var han på plass i Bodø for å se sin første Glimt-kamp på Aspmyra. Etter isolasjon i Brasil gikk turen til Gardermoen hvor han satt i ny karantene før han kunne fortsette sin reise til Bodø. 

Vitor Pernambuco hadde sin første trening med Bodø/Glimt på onsdag. Foto: Niklas Aune Johnsen
Vitor Pernambuco hadde sin første trening med Bodø/Glimt på onsdag. Foto: Niklas Aune Johnsen

– Det har vært veldig tøft. Jeg hadde så veldig lyst til å reise tidligere. Jeg ville bare trene og spille fotball. Det er det som er livet mitt og jeg har savnet det veldig, sier Pernambuco i sitt første intervju med glimt.no. 

Fra karantenehotellet på Gardermoen fikk José Vitor da Silva dos Santos, som er hans fulle navn sitt første møte med sin nye klubb. 

– Jeg så kampen mot Brann på hotellet. Den var på TV der. Jeg synes laget ser sterke ut og de jobber knallhardt. De er sultne på å score mål og er et angrepsvillig lag, det passer meg godt, skryter unggutten. 

Pernmabuco er i første omgang hentet på et lån ut juli. 

– Det er en senasjon

At de to månedene i konstant usikkerhet og venting har vært vanskelig for Pernambuco er det liten tvil om. Nå gleder han seg til å se fremover.

– Det er en senasjon for meg å være her. Jeg er utrolig glad og det er stort for meg. Jeg har ventet lenge på dette øyeblikket, men det er på tide å ha fokus på det som skjer fremover. 

At det skulle bli nettopp Bodø og Glimt for Vitor Pernambuco var åpenbart ingen selvfølge, men snarere en tilfeldighet, i alle fall sånn han selv ser det. 

– Jeg var på vei til å skrive en avtale med en brasiliansk klubb, men så tok plutselig Bodø/Glimt kontakt. Da var det ingen tvil om valget mitt. 

Videre forteller han at Glimt er en stor klubb og har utviklet flere gode spillere. Særlig har han lagt merke til Jens Petter Hauge som i fjor høst dro til AC Milan, videreforteller tolk Thiago Martins. 

Saken fortsetter under bildet

IMG_2588
Vitor Pernambuco har blitt godt tatt imot av sine nye lagkamerater. Foto: Niklas Aune Johnsen

– Kommet hit for å prestere

Det er nok mange Glimt-supportere som er spente på hva den nye angrepsspilleren kan levere i den helgule trøya. Derfor spør vi han selv, hva som er de største styrkene på banen. 

– Jeg er god én mot én. Det er nok min største styrke. I tillegg liker jeg å gi assist og er en god avslutter. Det er det. 

Enkelt og greit. 

– Jeg er forberedt på å spille bra og vil gjerne glede fansen. Jeg er veldig spent og gleder meg mye til å komme i gang. Jeg er her for å prestere.

Den ferske Glimt-spilleren var ikke troppen som møtte Haugesund i går kveld. Så vil tiden vise om debuten kommer mot Odd på søndag. 

 

Annonse fra Eliteserien: