Fikk sin Eliteserie-debut: – En drøm i oppfyllelse

Mot Jerv sist helg fikk Fredrik Sjøvold sine første minutter i Eliteserien. – En fantastisk følelse, sier han.

Annonse:

23. juli 2022 kommer alltid til å stå skrevet med store typer i historien om det unge midtbanetalentet, Fredrik Sjøvold. Da var han med å slå Jerv 5-0 på Aspmyra, og fikk sine aller første spilleminutter i Norges øverste divisjon. 

Etter 79 spilte minutter i oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Jerv gikk Hugo Vetlesen av og unggutten Fredrik Sjøvold kom inn. Glimt hentet han fra Tiller i vinter og han har tålmodig ventet på muligheten. 

– Jeg har ikke spilt en kamp for så mye folk før, så det var utrolig kult. J-feltet lagde mye lyd og heiet oss frem. Det var en fantastisk følelse å komme innpå, sa han etter kampen. 

Nær drømmedebut

Det kan nok hende at Fredrik Sjøvold er svært fornøyd med debuten sin for Bodø/Glimt, med all mulig grunn, men den kunne blitt enda mer utrolig. Sekunder etter innhoppet og med sin første touch på ballen rappet han til fra rundt 18 meters hold. Ballen snek seg like utenfor Jerv-keeperens høyre stolpe. 

– Jeg tror den var en halvmeter utenfor stanga. Det er jo litt synd for det hadde vært en fin historie. Det er ikke mange som scorer på sin første touch i Eliteserien. Nå ble det ikke sånn nå, men jeg håper ballen kan gå inn senere.

Sjøvold leverte et frisk innhopp for Glimt, så han får mer enn godkjent til tross for at ballen ikke gikk mellom stengene. 

– Man må være litt offensiv, og jeg har fått litt tyn for at jeg ikke scorer på trening. Jeg hadde troa på at den skulle gå inn. Neste gang jeg fyrer er jeg helt sikker på at jeg scorer, sier han offensivt. 

Ser frem mot Europa-eventyr

Fra sin tilværelse på benken har han fulgt Glimt i både cup, serie og Europa-cup denne sesongen. Derfor er det ikke vanskelig å tenke seg hvordan det føltes da han fikk beskjed fra trenerteamet om at han kunne gjøre seg klar for debut. 

– Det skjedde mye inni meg da. Jeg var både glad og spent, men mest spent. Det var utrolig artig. Det er en drøm som går i oppfyllelse. 

På onsdag venter nok en stor opplevelse for både unge Sjøvold og Bodø/Glimt. De helgule jakter revansje og avansement mot nordirske Linfield. Glimt tapte det første oppgjøret 0-1, men vi slå tilbake på Aspmyra. 

– Vi gleder oss helt enormt mye til å spille nok en Europa-kamp foran Aspmyra-publikumet. Det var god stemning sist og jeg håper like mange tar turen nå. 

Gjør Fredrik og Glimt glade og berik oss med ditt nærvær på onsdag. Billetter kan du kjøpe ved å klikke her. Så vil bare tiden vise om du får se Fredrik Sjøvold på banen eller ikke. 

– Jeg håper jo på enda flere spilleminutter, men det blir uansett en opplevelse, avslutter han. 

Se hele intervjuet med Fredrik Sjøvold her: 

Annonse fra Eliteserien: