Flere Glimt-spillere i aksjon på landslag

I landslagspausen har Glimt hatt flere spillere på ulike landslag rundt omkring.

Annonse:

Både Patrick Berg og Fredrik André Bjørkan spilte for Norge da A-landslaget tapte 1-2 for Hellas søndag kveld. Kampen var Fredrik André Bjørkans første kamp for A-landslaget. 

I tillegg til de to nevnte spillerne er også Alfons Sampsted (Island) og Sebastian Tounekti (Tunisia) på reise med sine respektive landslag. Sistnevnte fikk ikke spilletid i Tunisias 1-0 seier mot DR. Kongo på lørdag. Tounekti venter stadig på sin debut for Tunisia, som møter Algerie på fredag og Mali på onsdag. 

Alfons Sampsted spilte fredag hele kampen for Island da de slo Færøyene 1-0 i Thorshavn. I morgen klokken 18:00 møter Island Polen på bortebane. Sampsted er ikke den eneste Glimt-spilleren på landslagssamling med Island (les mer nedenfor).

Målscorer fra Bodø

Brynjar Johnsplass skrev i slutten av mai sin første avtale med Bodø/Glimt og denne helgen scoret han for Norges G18-lag i treningskampen mot Portugal. Hjemmelaget scoret to mål i den første omgangen før Brynjar Johnsplass avsluttet et nydelig norsk angrep like før pause. 

– Det ble som forventet en jevn kamp mellom to gode lag og både vi og Portugal kunne scoret flere mål, men de trakk det lengste strået i dag og vi må jobbe med å bli skarpere der fotballkamper avgjøres. Vi burde skapt mer og vi burde scoret flere på de sjansene vi skapte i dag. Vi var også for lite distinkte foran eget mål. Portugal kom litt for lett til det, sa trener Pål Arne "Paco" Johansen til fotball.no etter kampen.

Du kan se høydepunktene fra kampen ved å klikke her. Torsdag klokken 13:00 møtes lagene igjen.

Tre akademi-spillere kalt opp

Det er også spillere fra Bodø/Glimt akademi som er kalt opp på yngres landslag. Blant annet er Sturla Sagatun-Kristjánsson kalt opp for Islands G15-landslag. Der blir han på samling fra 14. til 18. juni.

I en utfordrende koronaperiode er det vanskelig å gjennomføre landslagssamling for de yngre landslagene. Dermed blir det en spesiell opplevelse for Cassander Krane Dreyer og August Sølberg som er kalt opp til en digital landslagssamling for Norges G15-lag. 

Vi gratulerer Fredrik André Bjørkan med debuten for Norge, og alle de andre med både spilletid og innkallelse til diverse landslag. 

Annonse fra Eliteserien: