Fra arkivet: Sørloth sluknet Stabæks sølvhåp

Vi skrur tiden tilbake til siste serierunde i 2015. Stabæk jaget sølvet, men Glimt ble flere hakk for store.

Med seier ville Stabæk sikret sølvmedalje i Eliteserien i 2015. Det var den aller siste sjansen å skaffe poengene på, og det startet bra mot Bodø/Glimt på Aspmyra.

Bodø/Glimt startet sesongen på fryktelig vis, og så lenge ut til å rykke ned. En vanvittig sommer og en god høst gjorde at Glimt før den siste serierunde lå på 9.plass og ikke hadde mye å spille for.

Målfest

Men det var en intern konkurranse mellom Trond Olsen og Aleksander Sørlotg som gjorde at Glimt var heltente i kampen mot Stabæk. De skulle nemlig ende på like mange mål når sesongen var over. Trond Olsen lå på 12, mens Sørloth lå på 10. 90 minutter senere hadde begge 13 mål.

Stabæk startet kampen best og ledet oppgjøret 1-0 til pause. Så våknet Glimt. Først scoret Trond Olsen sitt 13. mål for sesongen, før Morten Konradsen scoret to kjappe mål på sølvjagende bæringer.

Ni minutter etter pause hadde kampen snudd fra 0-1 til 3-1.

Sørloth-show

På utlån fra Rosenborg hadde Aleksander Sørloth virkelig funnet formen i Bodø, og i sin siste kamp for Glimt var unggutten i scoringshumør.

Avtalen med Trond Olsen ble holdt, og i løpet av den siste halvtimen av sesongen skøyt han seg fra 10 til 13 scoringer.

Sluttresultatet ble 6-1, krona på verket for en god siste halvdel av sesongen for Bodø/Glimt. Stabæk tok en fortjent bronsemedalje, ett poeng bak Strømsgodset.