Philip Zinckernagel i kampen mot Stabæk.

På tide å slå Stabæk

For det har faktisk vist seg å være litt vanskelig for Glimt de siste sesongene. Her er alt du trenger å vite før kampen på søndag

Annonse:

Vi må tilbake til våren 2016 for å finne sist gang Bodø/Glimt slo Stabæk i Eliteserien. Den gang sørget scoringer fra Fitim Azemi, Martin Bjørnbak og Milan Jevtovic for en trygg og god 3-1-seier. Siden det har lagene møttes flere ganger uten at Glimt har tatt tre poeng. 

I sølv-sesongen i fjor var faktisk Stabæk ett av fire lag Glimt ikke klarte å slå, og så langt i år er "de blåe" det eneste laget i årets serie som har sjans til å gå gjennom hele sesongen uten å tape for de helgule. 

Men det er det på tide å gjøre noe med på søndag!

PS! Kampstart mot Stabæk er allerede klokken 17:00 på søndag. 

Skuffende i sør

Kjetil Knutsen har hatt mye å juble for i år, selv om han var skuffet etter kampen mot Start. Foto: Kent Even Grundstad
Kjetil Knutsen har hatt mye å juble for i år, selv om han var skuffet etter kampen mot Start. Foto: Kent Even Grundstad

Bodø/Glimt kommer fra et jevnspilt og tettoppgjør i Kristiansand. Det var flere skuffede glimtspillere i intervju med Eurosport etter kampen, men alle var klare på at de skal jobbe for å bli bedre. 

Også trener Kjetil Knutsen var skuffet.

– Vi er ikke der vi skal være når kampen starter. Vi er ikke dyktige nok i balltempoet og for lite nøyaktige. Prestasjonen er skuffende i dag, men det må vi akspetere, sa Knutsen like etter kampslutt. 

Et skuffende resultat til tross, Bodø/Glimt er suveren seriemester og tok nok en rekord borte mot Start. For det ene poenget ble Glimts 72. poeng denne sesongen, og så mange poeng har ingen fått tidligere. 

Midt på treet i 2020

For søndagens motstander, Stabæk har sesongen 2020 virkelig blitt et middels år. Akkurat nå ligger Stabæk på 8. plass, med like mange seire som tap. Åtte av hver og resten av de 11 kampene har endt uavgjort. 

(Saken fortsetter nedenfor videoen)


Én av kampene som har endt med ett poeng vari hjemmekampen mot Bodø/Glimt i sommer. Glimt startet kampen soleklart best, og ledet 2-0 tidlig i kampen. Men Stabæk var effektive og fikk kampen tilbake i sitt spor. Det hele endte 2-2 i en tett kamp på gresset i sommervarmen. 

Stabæk er, som vi var inne på, i en helt middels form. På de siste ti kampene har de vunnet tre, tapt tre og spilt fire uavgjort. Stabæks prestasjoner har variert, men det virker som de har noe virkelig bra på gang på Nadderud. 

Det er tett mellom lagene på tabellen i Eliteserien og 35 poeng tre kamper før slutt virker trygt og godt for Stabæk. Plassen er ikke 100% sikra, men mye tyder på at det blir eliteseriespill i Bærum også i 2021. 

Et par kjente navn

Det har vært noen overganger mellom Bodø/Glimt og Stabæk den siste tiden. I sommer hentet Glimt Hugo Vetlesen fra Stabæk, mens Stabæk hentet Sammy Skytte andre veien. Skytte spilte også for Stabæk mot Glimt i fjor. 

I tillegg spilte også Glimts toppscorer Kasper Junker for Stabæk i fjor høst, mens Stabæks venstreback Emil Jonassen har en fortid i Bodø og Glimt. 

Det er på tide for Glimt å ta tre poeng mot Stabæk på søndag. Husk kampstart allerede klokken 17:00!

K P
1 Bodø/Glimt 27 72
2 Molde 26 53
3 Vålerenga 27 48
4 Rosenborg 26 45

Annonse fra Eliteserien: