Luke 2 - Ørjan Berg

Det er få som har erfart like mye som Ørjan Berg på en fotballbane. Den tidligere midtbaneleleganten har opplevd mye med sitt gule yndlingslag, og har delt ett av minnene med oss.

For en mann som har gjort det meste med en ball, har Ørjan Berg lagt bak seg en imponerende fotballkarriere. Midtbanejuvelen spilte noen år i utlandet, men store deler av karrieren hadde han i Norge. Han har opplevd seriemesterskap, europacup og store finaler,men for Ørjan Berg er det et eldre Glimt-minne som sitter igjen som det aller største. 

Annonse:

- Jeg sitter på mange gode Glimt-minner, men jeg har lyst til trekke ut et som er ganske gammelt. Året var 1975, og jeg var syv år gammel. Det var semifinale i cupen mellom Bodø/Glimt og Viking, og det er vel også da publikumsrekorden på Aspmyra er fra, forteller storebror Berg.

Som Ørjan Berg så fint forteller det, var kampen mot Viking en historisk kamp for de helgule fra Bodø. Det samlet seg hele 12 041 tilskuere på Aspmyra, og i en by på drøye 30 000 innbyggere var dette helt unikt. Dette er fortsatt det største tilskuertallet på noe idrettsarrangement i Nord-Norge den dag i dag.

Se video (teksten fortsetter nedenfor):


- Husker jeg satt midt på det som i dag heter Sparebank1-tribunen sammen med min mor. Jeg har egentlig ikke så mange minner fra selve kampen, men jeg husker veldig
godt stemningen og hvordan det var der. Det å være sammen med så mye folk var en helt fantastisk opplevelse, smiler han og fortsetter:

- Det eneste jeg husker fra selve kampen var at min far, «Dutte», vant en hodeduell. Litt i tvil om det kan være et riktig minne, fordi jeg tror aldri han har vunnet en hodeduell i hele sitt liv. Uansett så var det en helt fantastisk opplevelse, og Bodø/Glimt vant!

Annonse fra Eliteserien: