Ny test mot topplag

På fredag skal de helgule fra nord nok en gang ut i treningskamp. Denne gangen i "Rosenes by"

Fredag i forrige uke møtte Bodø/Glimt Strømsgodset i et surt 2-1-tap i LSK-hallen. Tross for godt spill og flere store sjanser endte det som nevnt med tap for fjorårets fjerdeplass i Eliteserien. 

Annonse:

Glimt beveger seg oppover på tabellen fra 2017 og møter andreplassen til treningskamp på fredag. Molde gjennomførte en god sesong i fjor og endte med 54 poeng kun slått av Rosenborg. 

Molde har ikke møtt noen andre eliteserielag til treningskamp så langt i sesongoppkjøringen. De har nylig lagt bak seg et treningsleiropphold i Spania. Der spilte de én kamp mot spanske Seleccion AFC. Det endte med 3-2-seier til de blå fra Romsdal. 

Bodø/Glimt gjør seg klare for sin tredje kamp for året. Mjølner fikk gjennomgå i Nordlandshallen og måtte reise hjem med 3-0 i sekken. Forrige fredag spilte Glimt en god kamp mot Strømsgodset, men måtte se seg slått. Martin Bjørnbak reduserte for Glimt, men det holdt ikke. 

Trener Kjetil Knutsen var likevel godt fornøyd med kampen.

- Siden vi startet opp fjerde januar har vi tatt fine steg og flere spillere er på vei. Vi skal være optimister med tanke på at vi skal matche et lag som dette i serien, sa Knutsen etter kampen. 

Flere nye

Molde har klart å beholde flere av sine spillere fra fjorårssesongen, men har måtte se at Bjørn Bergmann Sigurdarsson har gått ut av stadionportene på Aker stadion. Moldes toppscorer (16 mål) har forlatt de blå til fordel for FC Rostov. I tillegg har Ole Martin og Knut Olav Rindarøy takket for seg. 

Den tidligere glimtspilleren Mathias Normann ble i fjor solgt til Premier League-klubben, Brighton. Senere på året ble det klart at Normann skulle spille høstsesongen i Rosenes by. Forrige uke ble lånet forlenget og Normann skal spille i Molde frem til sommeren. 

I tillegg har Etzaz Hussain kommet tilbake fra sitt låneopphold i Odd, mens Kristoffer Haugen har tatt turen til Molde fra Viking. 

Ungguttas sjanse

Glimt har ingen nye, verken inn eller ut (per mandag 29.januar) før oppgjøret mot Molde på fredag. Isidoro har fått nok en kamp i beina og spilte en veldig bra kamp mot Godset. Endre Kupen gjorde også god figur mot laget fra Drammen, men maktet ikke å finne nettmaskene. 

Eirik Wollen Steen har enda ikke vist seg på banen for Glimt, men skal være i god fremgang med tanke på skaden han pådro seg i høst. I begge kampene tidligere i oppkjøringen har Glimt brukt flere unggutter. Både Håkon Evjen, Runar Hauge, Tobias Johnsen, Jens Petter Hauge, Fredrik André Bjørkan, William Michalsen og William Arne Hanssen nytt mye spilletid. De unge spillerne har også levert varene. Det blir derfor spennende å se om de kan ta nye steg mot Molde på fredag. 

I år som i fjor?

Bodø/Glimt og Molde spilte i ulike divisjoner i fjor og møttes kun én gang i løpet av året 2017. Det var i en treningskamp på Aker stadion i februar. Mens Molde forberedte seg på medaljekamp i Eliteserien gjorde Glimt seg klare for opprykkskamp i Obos-ligaen. Men kampen bar ikke preg av at det var to lag fra ulike divisjoner som møttes til kamp. 

Se høydepunktene fra fjorårets treningskamp

Kristian Fardal Opseth og Thomas Jacobsen sørget for en sterk 2-0-seier med hvert sitt mål. Kanskje det var her Glimts utrolige sesong startet. 

- Det var en dårlig kamp fra start til slutt, sa Moldes trener Ole-Gunnar Solskjær etter kampen. 

- Vi hadde ikke klokskapen, viljen og samhandlingen til å bryte gjennom forsvaret deres og vi manglet klokskapen til å stoppe kontringene deres, slo han fast. 

Det blir nok ingen enkel kamp for Glimt, men de helgule har vist før at de kan. Det var også fredagens kamp mot Godset et bevis på. 

Kampstart: Fredag 2. februar klokken 14:00

Sted: Aker stadion, Molde

Avisa Nordland og resten av A-media streamer kampen på sine hjemmesider. 

Annonse fra Eliteserien: