Poengdeling mot Tromsø: – Langt unna det vi ønsker

Det ble ingen kjempekamp for Glimt i kveld, men Joel Mvuka sørget for poengdeling på tampen

Annonse:

Kjetil Knutsen møtte pressen etter 1-1-kampen mot Tromsø mandag kveld. Glimt sikret det svært viktige poenget etter en nydelig scoring av Joel Mvuka på overtid.

Glimts trener var skuffet over prestasjonen, og oppsummerer kampen som følger: 

– Det var en veldig rotete start fra vår side. Vi var ekstremt mye upresise. Det vi skulle gjøre, gjør vi sporadisk og veldig lite. Jeg synes vi gradvis blir bedre utover i omgangen, men vi blir for utålmodig og flytter oss for lite. Rytmene sitter ikke, det er for store avstander, vi er for dårlig i gjenvinningspillet ... Så langt unna det vi ønsker, sier han. 

I andre omgang løfta Glimt seg litt, men fikk en i trynet nesten umiddelbart. 

– I andreomgang tar det ikke lang tid før vi kommer under. Det blir ganske rotete i den andre omgangen òg. Heldigvis får vi 1-1 på overtid. Det var viktig. Men samhandlingen og kraften og de samtidige bevegelsene er vi dessverre et stykke unna i dag. Det er skuffende. Det er en del gode forklaringer på det, og jobbe oss sammen ut av dette. Vi ønsker å fremstå på en bedre måte enn vi gjør i dag.

– Du blir tvunget til å gjøre litt endringer på laget. Er det en av grunnene til at det blir en rotete kamp?

– Det er klart at hvis du skal spille i en rolle du nesten aldri har spilt i før, gjør det noe med samhandlingen vår. Det er en én av mange detaljer i det. Vi har ikke samme kraften heller. Vi har ikke fått gode nok treningsøkter. Det er mange forklaringer, men det er viktig at det ikke blir unnskyldninger. Vi møter et Tromsø-lag som er i utvikling, og som er bedre enn i 2020 og 2021, så det er sammensatt. 

– Hvor mye betyr det at det kommer en scoring til slutt da? 

– Det betyr veldig mye. Jeg er utrolig glad på hans vegne. Joel har vært bra over tid nå og viser fin utvikling. Og han er ganske lik som med mange som kommer til Glimt; det tar litt tid. Jeg er glad vi ikke trenger gå i borgertoget i morgen med både en dårlig prestasjon og tap! Det hadde ikke vært noe særlig.

– Dere har slitt med å skape sjanser de siste fire kampene, hva er grunnen?

 Det går på samhandling, på tydelighet og på nøyaktighet. Da blir det for lite målsjanser, og det er det vi ønsker å skape. Lang unna det Glimt ønsker å være. Sånn ser det ut nå, og det er problemet vårt.

 Det var mange skuffa fjes på tribunen etter kampen. Er det noen grunn til å henge med geipen?

– Det forstår jeg. Vi har vært gode over tid, og den prestasjonen vi gjør i dag er ikke overraskende for meg. Men jeg tror det er veldig viktig å få den støtten fra de som er glade i Glimt. Vi skal jobbe beinhardt for å få toget i mer fart enn det er i for øyeblikket, for nå går det ikke veldig fort. Vi må like å stå i den situasjonen, også skal folk få ytre meningene sine og jeg har forståelse for det. Men vi trenger all backing som vi kan få. Det tror jeg er viktig.

 

Annonse fra Eliteserien: