Storfornøy med storseier: – Imponerende energi

Det ble tre meget velfortjente poeng for Bodø/Glimt søndag kveld. Det er Kjetil Knutsen storfornøyd med.

Annonse:

Amahl Pellegrino ble dagens mann da han scoret tre mål i sin første kamp for Bodø/Glimt i Eliteserien. Trenere Kjetil Knutsen var ikke overrasket over høyrekantens målteft. 

– Ingen var i tvil om hva han kunne bevise, men han spilte 45 minutter mot Zalgiris hvor han gikk litt tom på 80 minutter. Så det var viktig at vi traff på timingen i dag, slik at vi får det beste ut av han og det beste for resten av laget. Det følte jeg at vi traff på i dag, oppsummerer Knutsen i intervjusonen etter kamp. 

Og tre mål i sin seriedebut er unikt. Ekstra spesielt er det at de tre målene kom i løpet av hans første 17 minutter som Glimt-spiller i serien. 

– Jeg tror ikke jeg har opplevd noe liknende. Akkurat nå er hodet ganske tomt og hukommelsen er ikke helt på plass, men jeg tviler på det, svarer Knutsen. 

To på rad i Eliteserien

I de siste to kampene i Eliteserien har Glimt møtt LSK og KBK, begge på tredjeplass, plassen bak Glimt i det kampene startet. Etter kampslutt har Glimt stått igjen med tre poeng og null baklengs i begge kampene. Det gleder sjefen spesielt. 


– Ja, jeg synes det og det er sterke prestasjoner. Begge seierne er etter mitt syn gode prestasjoner og utrolig fortjent. Det er en soliditet over hele linjen som gjør hele trenerteamet stolt.

Kjetil Knutsen var godt fornøyd med kampen mot Kristiansund. Foto: Kent Even Grundstad
Kjetil Knutsen var godt fornøyd med kampen mot Kristiansund. Foto: Kent Even Grundstad

Også Patrick Berg var en lykkelig mann etter seieren mot Kristiansund søndag. 

– Veldig, veldig artig. Et veldig entusiastisk hjemmepublikum og et offensivt spill som gleder. Det var helt nydelig og er en veldig artig opplevelse, sier bodøgutten. 

– Alle seire er viktige

Berg startet kampen som indreløper, men fullførte i sin vante posisjon sentralt i banen. Han ser flere positive ting å ta med seg videre fra oppgjøret, utenom målene til Pellegrino. 

– I dag får vi til det spillet vi ønsker og spesielt i 2. omgang ruller vi over de og kommer til mange sjanser, det er slik vi ønsker å fremstå som lag, og i tillegg når vi holder nullen og har en keeper som gjør mange gode redninger. De hadde mange sjanger, så i dag var det viktig med en god keeper og et godt forsvar. Det var veldig artig!

Berg skryter av publikum i Bodø og gleder seg til neste kamp på Aspmyra i den superviktige play off-kampen mot Zalgiris. 

– Jeg håper de som var her i dag får kjenne på hvor artig det er når både laget og publikum sprudler. Det gir oss en ekstrem energi som vi også trenger på torsdag. Det er en historisk kamp for klubben, og muligheten for å spille seg inn i et gruppespill i Europa har jeg aldri vært i nærheten av. Jeg håper alle kjenner sin besøkelsestid og kommer på myra på torsdag.

Annonse fra Eliteserien: