- Vi skal vinne mot Florø

Bodø/Glimt - Superlag, styrer mot Eliteserien og bare syltynn teori kan ta fra de helgule opprykket. Her er trenerens tanker før festkampen.

Annonse:

Før sesongen var planen klar. Glimt skulle score over 60 mål og ta minst 60 poeng. Målet på antall scoringer ble nådd da Ull/Kisa ble feid av banen med sifrene 5-2 på tirsdag. Skal de helgule ta poengmålet trenger de ett fattig poeng til. 

Aasmund Bjørkan har hatt en tilnærmet perfekt sesong til nå, og har absolutt ingen planer om å stoppe der. Nå kommer Florø på besøk. 

- Vi har vært utrolig sterke hjemme på Aspmyra og scoret masse mål. Vi har vunnet stort sett alle kampene vi har spilt her og føler oss trygge og gode her, svarer Bjørkan. 

Ubeseiret

På tolv kamper på Aspmyra har Glimt vunnet ti og spilt to uavgjort. Det er en statistikk det står respekt av. Superlaget fra Bodø har også sett gode ut på bortebane i år. Kun to tap på bortebane og tre uavgjort er fasiten til Glimt og sist de tapte en kamp var 4. juni. 

- Det er en viktig kamp som vi ser veldig frem til!  Kampen på tirsdag var veldig artig. Vi spilte en knallgod kamp offensivt, guttene var fremoverrettet, de var offensive og smarte, samtidig som de jobbet knallhardt for hverandre, skryter treneren. 

Se hele intervjuet her:


Når Florø står på motsatt banehalvdel på søndag skal de gode prestasjonene gjenskapes. 

- Vi skal gjøre en like god prestasjon på søndag. Vi har egentlig vært stabilt gode hele sesongen og vi har scoret veldig mye mål på hjemmebane i år. Vi gleder oss til søndag. 

Formdupp

Gjestene fra Florø overrasket mange midtveis i årets sesong da de plutselig ble OBOS-ligaens store formlag. Endre Kupen bøttet inn mål og laget begeistret alle. Likevel har ikke de blå og svarte fra Norges vestligste by begeistret mange i det siste. Laget har ikke vunnet siden 16. august da Mjøndalen ble sendt hjem med 5-0 i sekken. 

- Florø er et ålreit lag, med mange artige typer. Det er et lag som kommer til å stå på på søndag. Men, vi er sterke på hjemmebane og vi har lyst til å ha eliteseriestandard i det vi gjør og ikke minst ta tittelen i serien foran vårt eget publikum, sier han. 

Seriemester på hjemmebane?

Med seier på søndag blir all tvil lagt til side, da kan nemlig ingen lag lenger ta igjen Bodø/Glimt på tabellen. Det er stor motivasjon for de helgule. 

Glimt inviterer til fest og værgudene spiller på lag, nå gjenstår bare tre poeng mot Florø. 

- Vi har jobbet knallhardt i ti-elleve måneder for å komme inn i denne posisjonen og det at vi har et så gunstig utgangspunkt er utrolig artig. Vi håper og tror det kommer mye folk på søndag, så skal vi gjøre alt vi kan for å lage god stemning, avslutter treneren. 

Slik gikk det i våroppgjøret: 


Annonse fra Eliteserien: