Slaget om Nord-Norge ble en målrik affære, i det som var den siste oppkjøringskampen før sesongstart 4.april

Bodø/Glimt stilte med følgende lag mot Tromsø:

Simon Thomas – Daniel Edvardsen, Martin Bjørnbak, Marius Lode, Emil jonassen – Vegard Leikvoll Moberg, Jose Angel, Thomas Jacobsen – Thomas Drage, Kristian Fardal Opseth og Trond Olsen.

Slik utartet det seg:

Det var hjemmelaget som tok intiativ de første 10 minuttene, men Glimt forsvarte seg greit, og slapp ikke til de største TIL-sjansene. Så lenge som 12 minutter tok det før Bodø/Glimt tok ledelsen. Ballen ble spilt ned på venstresiden, og Glimt spilte ballen presist inn i feltet. Der ble ballen truffet av en uheldig Christan Landu Landu, og gikk i mål bak en utspilt TIL-keeper. 1-0 til Bodø/Glimt!

De gule fra Nordland fikk mer kontroll på oppgjøret etter ledermålet, og Tromsø klarte ikke å produsere mer enn å gå i flere offisider. Det var tydelig at Glimt hadde fått beskjed om å stå i et høyt press, for med en gang hjemmelaget prøvde å spille ut bakfra, var det et gult press som stresset Floviks menn.

21 minutter gikk det før utlikningen satt i kassa bak Simon Thomas. Nysigneringen Slobodan Vuk plukket opp et innlegg i boksen, og bredsidet inn 1-1-målet.

Det tok ikke lang tid før Thomas måtte plukke en ny ball ut av nettet, for etter 24 minutter gikk Tromsø opp i ledelsen. Mour Samb plukket opp et innlegg fra Thomas Lehne Olsen fra høyre, og fikk en enkel jobb med å sette inn hjemmelagets andre for dagen.

Debutant Moberg fikk vist seg fram på midtbanen, og hadde flere fine involveringer den første halvtimen. Bergenseren tredde også en rekke gode gjennombruddspasninger til mosjøværingen Thomas Drage på høyrekanten.

Snøværet gjorde det etterhvert svært krevende for begge de nordnorske lagene, og spillerne gikk inn til pause med en 2-1-ledelse til hjemmelaget.

PAUSE

Etter kun to minutter av den andre omgangen lå ballen i nettet bak TIL-keeperen. Trond Olsen plukket opp et innlegg fra høyre, og etter å ha fintet flere Tromsø-spillere på snøen, setter mannen fra Lyngen inn utlikningen. 2-2!

Det var tydelig at Glimt var mer på i den andre omgangen, og turte å holde på kula. Jose Angel hadde god kontroll i sin midtbanerolle, og stoppet Tromsø i mye av det de hadde å komme med fremover.

Etter drøye timen kom Glimt til en god sjanse ved den tidligere Åsane-kapteinen Leikvoll Moberg. Debutanten kom seg fint fri i mellomrommet, og valgte å skyte fra like utenfor sekstenmeteren. Ballen gikk like utenfor målet til Taksdal Kongshavn.

78 minutter var spilt da Ulrik Saltnes dukket opp inne i feltet på en corner, og fikk etterhvert bredsidet ballen i nettet, og Glimt gikk opp i 3-2 på Alfheim!

Gleden skulle dessuten ikke vare mer enn ett par minutter. Ricardo sklir i feltet idet Tromsø slår en corner inn i feltet, og Landu Landu setter inn 3-3-målet.

Slaget om Nord-Norge endte altså uavgjort, i det som var den siste kampen før det braker løs mot Kongsvinger 4.april.