Før kampen: Levanger - Bodø/Glimt

Glimt har vunnet sine tre siste kamper, og på søndag reiser de helgule til Trønderlag for å spille vårsesongens siste bortekamp.

Det måtte 95 minutter til før alle de tre poengene var delt ut på Aspmyra sist runde. Glimt lå under 2-0 til pause, og senere også 3-1, før et sterkt comeback ordnet 4-3-seier til de helgule. Med den kampen friskt i minne, retter vi nå fokuset mot helgen, og Bodø/Glimt sitt møte med et kvalikjagende Levanger-lag.

Levanger - Bodø/Glimt

Moan Fritidspark

Søndag 2.juli 18:00

Høytflyvende trøndere

Levanger har imponert mange denne sesongen, og nordtrønderne står kun med tre tap i årets OBOS-liga. Med 21 poeng og sjetteplass har de virkelig meldt på sitt kandidatur til en av de potensielle opprykksplassene. Sesongstarten var derimot et skjær i sjøen for Magnus Powell sitt mannskap, og de hvitkledde kapret ikke sin første trepoenger før i den syvende serierunden. Da vant de 3-0 mot Arendal, og fløyt lenge på den berømte seiersbølgen.

Til tross for den gode statistikken den siste tiden, stoppet det opp for Levanger i forrige serierunde. De høytflyvende trønderne hadde ikke tapt en eneste bortekamp i sesongen, men det var før de tok turen til Tromsdalen. Vegard Lysvoll skøyt vertene i ledelsen etter 26 minutter, før to kjappe mål til hvert av lagene i den andre omgangen fastsatte resultatet til 2-1. Dermed kan vi forvente et revansjesugent Levanger-lag mot Glimt førstkommende søndag.

Tre av tre

For Bodø/Glimt sin del har de siste kampene vært en eneste stor fest. Først var det Jerv som fikk unngjelde da de helgule ikke ga seg før det sto 4-0 på tavla. Kun seks dager senere var det et annet sørlandslag som sto på motsatt banehalvdel. Arendal var tippet langt nede av de fleste, og det var derfor overraskende at det var de som tok ledelsen etter 23 spilte minutter. Hjemmelaget skulle komme seg raskt ned på jorda igjen, og etter to kjappe mål i førsteomgangen, og en frisparkperle fra Martin Bjørnbak i den andre, vant Glimt til slutt 3-1 i Arendal.

Det er noe med Glimt og det å snu kamper denne sesongen. Forrige søndag gjorde Bjørkans menn det igjen, og det på en helt ellevill måte. Etter både straffebom og to mål i mot i den første omgangen så det lenge ut til å bli en mørk dag for Glimt. Det ble det ikke. Ulrik Saltnes satt inn 3-2-reduseringen i det 81.minutt, før de helgule tente på alle sylinderne og scoret to mål i løpet av tilleggstiden. 4-3 endte det til slutt - i en av årets kamper i OBOS-ligaen.

Siste møte

Sist gang Bodø/Glimt og Levanger møttes var i en treningskamp tidligere i vår, da Levanger kom på besøk til Bodø. Glimt hadde nettopp lagt bak seg et opphold på La Manga som ikke helt hadde gått etter planen, og ønsket å revansjere det i årets første kamp på Aspmyra. Det gikk som smurt, og etter scoringer av Patrick Berg og en uheldig Per Werner Rønning, som sendte ballen i eget nett, vant Glimt til slutt 2-0.

Førstkommende søndag kommer altså Bodø/Glimt på besøk til Levanger, og vi håper at så mange som mulig tar turen til Moan fritidspark for å støtte gutta til tre nye poeng!