Luke 7 - Aasmund Bjørkan

Aasmund Bjørkan er mannen som har flest seriekamper for Bodø/Glimt på det øverste nivået. Han har også trent Glimt i én sesong på toppnivå. Likevel trekker han frem en kamp fra OBOS-ligaen.

Etter en vanskelig vinter kom de helgule fra nord endelig i gang med sesongen 2017. En sesong som de dessverre måtte spille på nivå to etter en tøff sesong i Eliteserien året før. Start ble med Glimt ned én etasje og var den store favoritten til å slå følge opp igjen, men det handlet om å være første mann inn i heisen. Og nå sto de ansikt til ansikt utenfor.

Annonse:

- Vi hadde fått en flott start på sesongen og møtte det laget som vi alle visste var vår viktigste konkurrent med tanke på et direkte opprykk, sier Bjørkan. Glimt fikk en knallstart på kampen og nysigneringen, Vegard Leikvoll Moberg viste seg frem for alvor for sitt nye publikum.

- Vi slet veldig i starten av kampen, vi ble kjørt. De kom til farlige sjanser og mange innlegg og vi hadde vårt svare strev med å forsvare oss. Så dukket kjempen fra Os opp og presenterte seg. Leikvoll Moberg stanga inn to mål og kampen skiftet fullstendig karakter og det hele så ut som en enkelt seier, erindrer han.

Men som vi har sett så mange ganger før, ting snur fort i fotball. Start kom ut fra pausegarderoben med mest å gi.

Se video (teksten fortsetter nedenfor):


- Plutselig scorte de, litt ut av det blå i andre omgang. Og da skiftet kampen igjen karakter. Vi havnet under et voldsomt trøkk. Start skapte sjanser og presset oss virkelig før de, veldig fortjent, utliknet til 2-2. Derfra og ut føltes det som at dette skulle bli en krig for å få med seg det ene poenget, sier han.

Bodø/Glimt hadde spilt flere kamper i starten av sesongen hvor ting buttet litt imot, uten at noen hadde klart å få med seg poeng hjem fra Bodø av den grunn. Det skulle ikke Start klare heller.

- Martin Bjørnbak la ballen til rette på rundt 18 meter og klinket den over hodet på keepern. Like etterpå ble han utvist og det ble noen dramatiske sluttminutter, men vi klarte å ro i land en 3-2- seier. Til tross for at dette bare var femte serierunde så visste jeg at Glimt kom til å rykke opp til Eliteserien i 2017, sier han.

Og Aasmund Bjørkan hadde rett denne maidagen i 2017. Bodø/Glimt tok heisen opp i Eliteserien med fire runder igjen å spille. Start kom hakk i hel og ble med de helgule på moroa.

Annonse fra Eliteserien: