Glimt-spiller Syver Skeide poserer sittende med Glimt-drakt og et smil om munnen fra den dagen han signerte for klubben i 2023

Syver Skeide på bedringens vei: – Jeg må være forsiktig

Syver Skeides oppkjøring i Bodø ble kortvarig. Nå er oppkjøring byttet ut med opptrening.

Annonse:

I februar 2023 signerte Ulsteinvik-gutten Syver Skeide for Bodø/Glimt. Siden ble han lånt ut tilbake til gamleklubben Hødd, som han spilte for hele sesongen 2023. 

Syver Skeide var nylig gjest i Bodø/Glimt-podkasten 4-3-3, der han forteller om både 23-sesongen, opptreningen og fremtiden. Du kan høre episoden der du hører podkast eller se den i sin helhet i videovinduet nedenfor: 

(Artikkelen fortsetter under)

Etter nyttår var Skeide tilbake i Bodø for å starte oppkjøringen sammen med sine nye lagkamerater. Det gikk dessverre ikke helt etter planen for 19-åringen. 

– Jeg var her jo bare noen få uker før det skjedde. Jeg skulle snu meg, noe jeg har gjort ni tusen ganger før. Så kjenner jeg bare at foten sitter fast og så går kneet bakover. Det smeller i kneet og da skjønner jeg med en gang at "her har det skjedd noe alvorlig". 

Alvorlig var det. Skeide ble sendt rett i MR, og det ble konstatert at det måtte operasjon til for vestlendingen. 

Har kastet krykkene

Nå har det gått syv uker siden operasjonen, og krykkene er kastet. Nå er Skeide tilbake til begynnelsen for å starte opptreningen. 

– Jeg må lære meg å gå på nytt igjen. Det høres veldig enkelt ut, men det er skitvanskelig, beskriver Skeide til programlederne i 4-3-3. 

Nå går det i kontakt med kne og fot og opptrening med god støtte av flinke folk i gymmen på Aspmyra. 

– Jeg har ikke satt meg så mye inn i alt, jeg gjør bare det jeg får beskjed om. Hva de har gjort på operasjonen er jeg egentlig helt blank på, så jeg burde kanskje satt meg mer inn i det, innrømmer han ærlig. 

Opptreningen vil vare en stund til, men unggutten vil ikke si noe om når han forventer å være tilbake. 

– Det er vanskelig å si. Jeg vil ikke si noe, for det er så veldig individuelt, men jeg håper på å være med på mer ballspill i løpet av sommeren. Så får vi se utover høsten hva det blir til med kamptrening. Jeg må være forsiktig. 

Full dager på Aspmyra

Den siste perioden har Skeides lagkamerater vært på årets tredje treningsleir i Spania. Selv har han vært igjen i Bodø, for å drive opptrening sammen med noen andre helgule. 

– Det har egentlig vært greit. Jeg er på styrkerommet sammen med fem-seks stykker. Vi har en fysisk trener og en fysioterapeut her, så jeg tror nesten vi får bedre oppfølging enn vi ville gjort i Spania. 

Han innrømmer likevel at han gjerne skulle vært i varmere strøk, men forstår viktigheten av å bli hjemme. 

– Man har lyst til å være med, men nå som det er en så langvarig skade er det best å være hjemme, selv om det er kjedelig. Det er det beste for kneet og rehabiliteringa. Det er sånn man må tenke. 

– Hvordan får du tiden til å gå?

– Jeg er nesten bare her hele dagene. Jeg kommer i ni-tiden og er i gymmen, så er det litt behandling og mat før jeg avslutter med en ny runde i gymmen. Jeg er her nesten fra ni til fem hver dag. Etter det går jeg hjem og slapper av.

Og om sin nye hjemby har han følgende å si:

– Jeg har ikke fått oppleve så mye av byen enda, siden jeg stort sett har gått på krykker siden jeg kom hit. 

Hør hele praten med Syver Skeide i podkasten vår eller i videovinduet lenger opp i saken. 

Har du fått med deg disse videoen fra Bodø/Glimt?

Patrick Berg og Fredrik André Bjørkan om landslagsuttaket mot Tsjekkia og Slovakia.

Trener Eirik Kolstad om oppholdet på Marbella og Crystal Palace

Annonse fra Eliteserien: