- Vi har virkelig fortjent dette

Endelig er det klart: Bodø/Glimt skal spille i Eliteserien neste år! Kaptein Trond Olsen legger ikke skjul på at det betyr mye for alle og enhver.

Aldri før har Bodø/Glimt klart å rykke rett opp igjen etter et nedrykk. I år klarte de det, og det med en solid margin. Glimt har sikret både opprykket og førsteplassen i OBOS-ligaen med fire kamper igjen å spille, og kan altså forberede seg på en plass blant Norges 16 beste lag neste år. 

Moe på scoringslista

Det hele ble avgjort i en fartsfylt femmålsthriller på Aspmyra, da Florø kom på besøk til Bodø. Etter å ha sonet karantene i forrige kamp var visekaptein Martin Bjørnbak tilbake i startoppstillingen, og Brede Moe måtte dermed ta plass på benken. Allerede etter halvtimen spilt under flomlysene på Aspmyra stod det 3-0 på tavla, og spillerne fikk stående trampeklapp inn i garderoben. Florø yppet seg litt i den andre omgangen, og fikk til slutt hull på byllen. 

I det 80-ende minutt var toppscorer Kristian Fardal Opseth sin tid på banen omme, og det var dags for Brede Mathias Moe - på spissplass! Det skulle lønne seg, for i det nittiende minutt kontret Glimt de blåkledde i senk. Hvem andre enn Brede Moe fastsatte resultatet til 4-1. Dermed kunne de gulkledde endelig slippe jubelen løs, og konstantere at Bodø/Glimt er klare for Eliteserien 2018!  

Stolt kaptein

- Vi har vært et bra lag i år, og fortjent dette opprykket. Hver og en av oss har jobba hardt for å få dette til. Det at vi er i Eliteserien neste år, er vi veldig fornøyde med, sa en tydelig glad Trond Olsen til Eurosport etter kampen. 

Et opprykk betyr mye for alle som har et forhold til Bodø/Glimt, og alle bodøværinger gleder seg nok stort til å se de helgule i Eliteserien neste år. Opprykket kan beskrives som en ordentlig lagseier, og det er så mange fler enn de elleve som løper ute på banen. Alle som har bidratt på en eller måte kan nok med god samvittighet gi seg selv et ordentlig klapp på skulderen. Trond Olsen er ikke i tvil om at opprykket er fullt fortjent.  

Hver og en av oss har jobba hardt for å få dette til

— Trond Olsen

- Det betyr veldig mye for oss spillerne, trenerne, byen, fans og alle som er rundt oss. Vi har jobba hardt og målretta for å klare dette på første forsøk og jeg synes virkelig vi har fortjent det, smilte kapteinen til Eurosport-reporteren før han fortsatte: 

- Er en bra mentalitet i laget. Vi har hatt mange tøffe og tette kamper der vi har slitt veldig, men vi har snudd mange oppgjør. Det viser en styrke og en mentalitet som har gjort at vi har vært så suverene.

Avslutte med stil

De neste ukene venter en god og lang landslagspause før Glimt igjen skal ut i ilden. Nå gjelder det å avslutte sesongen med stil, og få maks poengfangst fra de fire siste kampene. Første hinder for de helgule er søndag 15.oktober. Da er det Levanger sin tur til å komme på besøk til Aspmyra.  

Men før den tid: fest og kos dere, og start nedtellingen til avspark i Eliteserien 2018! 

Annonse fra Eliteserien: