Bodø/Glimt har rykket opp!

Bodø/Glimt har vunnet OBOS-ligaen 2017!

Glimt har aldri rykket rett opp igjen etter et nedrykk. I dag kan det endelig skje igjen. De helgule har en solid luke på toppen av OBOS-ligaen, og det er så mye som ti poeng ned til Start på andre. Med seier mot Florø i dag kan Glimt både sikre opprykket og sikre førsteplassen i ligaen.

I dag møter de et Florø-lag som har bitt godt fra seg denne sesongen, og overrasket mange. Vestlendingene ligger på en åttendeplass før kampen mot Glimt, og har kun tre poeng opp til kvalifiseringsplassene. Til tross for en god plassering har Florø ikke vunnet en fotballkamp siden 16.august, og står med tre tap og tre uavgjort på de seks siste.

Kontroll fra start

Glimt tok regien fra første spark på ballen, og kun etter halvannet minutt skapte de helgule dagens første sjanse. Trond Olsen la et smart innlegg inn i feltet, der både Fardal Opseth og Moberg hadde tatt plass. Dessverre gikk ballen gjennom alt og alle i sekstenmeteren.

Innleggene fortsatte å komme, og etter drøye elleve minutter var Glimt på fære igjen. Emil Jonassen førte ballen oppover sin venstreside, og fikk slått inn mot Fardal Opseth. Toppscoreren fikk hodet på ballen, men fikk ikke styrt den mellom stengene.

Så var det Florø sin tur til å by på farligheter. Ballen ble slått inn i feltet av en blåkledd spiller, og en Florø-spiller får avsluttet, men Simon Thomas var med på notene.

Tre kjappe scoringer

Etter 17 minutter satt den endelig for Fardal Opseth! Emil Jonassen ble felt inne i feltet, og dommeren var ikke i tvil da han pekte på straffemerket. Kristian Fardal Opseth var ute etter sitt 23. mål for sesongen, og gjorde seg klar i duell med Florø-keeperen. Sogningen gjorde ingen feil, og sendte Glimt opp i ledelsen på Aspmyra! 1-0!

Så satt den igjen for laget fra nord! Glimt kom stormende på en kontring, og Amor Layouni rykket fra hele vestlandet. Svensken spilte videre til en umarkert Leikvoll Moberg, som satt den elegant inn bak en utspilt Frenderup i Florø-målet! 2-0 på Aspmyra!

Glimt var overhodet ikke forsynt, for etter 28 minutter lå ballen i nettet igjen. Florø var farlig frampå, men en gulkledd spiller snappet ballen fra en Florø-spiller. Ballen ble elegant spilt gjennom til Amor Layouni som fikk en helt banehalvdel å boltre seg på. Svensken valgte denne gangen å gå hele veien selv, og kantspilleren plasserte ballen elegant opp i hjørnet. 3-0!

3-0 til pause

Simon Thomas har vist seg å være en viktig brikke for Glimt i denne omgangen, for canadieren har slått til med en rekke strålende redninger. Til tross for at Florø ikke helt har vært på høyde med hjemmelaget, har Glimt sin sisteskanse holdt Florø unna nettkjenning de første 40 minuttene.

Glimt gikk dermed til pause med en solid ledelse, og seiler mot opprykk til Eliteserien!

Redusering

Det var bortlaget som tok styringa etter sidebytte. Florø fikk låne ballen, og skaffet seg seg en rekke cornere de første fem minuttene. Glimt hadde god kontroll, men lot vestlendingene trille. Det gule forsvaret, samt Simon Thomas, hadde derimot god kontroll på det offensive arsenalet til Florø.

Etter 64 minutter spilt satt den faktisk for Florø. Bortelaget får corner, og etter mye klabb og babb i feltet, plukker en blå spiller opp ballen, og styrer den via stolpen og inn. 3-1.

Brede Moe fikk også noen etterlengtede minutter på banen, og erstattet målscorer Fardal Opseth drøye ti minutter før slutt. Moe gikk enkelt og greit inn som spiss for Bodø/Glimt på tampen. Det gjorde susen, for på slutten kom Glimt helt alene med keeper, og Brede Moe fikk æren av å fastsette resultatet til 4-1! For en mann, og for en sesong!

Flere mål ble det ikke, og Bodø/Glimt vinner OBOS-ligaen 2017!

Publisert: 01.10.2017
Skrevet av: Carl Henning Biørnstad / FOTO: Kent Even Grundstad