Amor Layouni under kampen mot Stabæk.

Alt du trenger å vite før kampen mot VIF

Nå gjelder det! Nå kan Bodø/Glimt feie all tvil til side. Nå skal eliteseriespill i 2019 sikres på Aspmyra.

Annonse:

Med et velfortjent poeng på Åråsen i forrige runde har Glimt alt i egne hender før sesongens to siste kamper. Med fem lag bak på tabellen kan det se lyst ut for bodøværingene, men de må ikke ta for lett på oppgaven. 

Til Aspmyra på søndag kommer et Vålerenga i fritt fall. Gjestene fra Oslo har slitt tungt i det siste og ligger på 8.plass kun åtte poeng foran Bodø/Glimt. Foran Bodø/Glimt vil de også være når sesongen er over, men de kongeblå har ingenting, annet enn ære igjen å spille for. Sånn sett kan kampen komme på et perfekt tidspunkt for de helgule. 

Tabellsituasjonen før kampen

Bunnstriden er så og si uendret fra forrige serierunde. Både Start, Stabæk og Strømsgodset tapte sine kamper, mens Bodø/Glimt og Lillestrøm som kjent delte poengene. Dermed tok Glimt et bitte lite steg vekk fra den farlige 15. plassen og ligger fem poeng over Stabæk som innehar nedrykksplassen for øyeblikket. Med bare seks poeng igjen å spille om skal det derfor mye til for at Glimt faller ned, men vi ar erfart tidligere at det må kjempes helt inn om det skal gå. 

Start møter Rosenborg på hjemmebane, mens Stabæk skal reise til Skien og møte et Odd-lag som spilte godt mot nettopp Rosenborg på Lerkendal forrige serierunde. Lillestrøm og Strømsgodset møtes innbyrdes på Marienlyst i Drammen. 

Se hele tabellen nederst i saken.

Mandagens motstander

Som nevnt har Vålerenga slitt i de siste kampene. De har ikke vunnet siden i slutten av september og står med tap mot både Strømsgodset og Kristiansund på de fire siste kampene. De har heller ikke stort igjen å spille for.  

Når Bodø/Glimt og Vålerenga møtes til kamp ender det "alltid" uavgjort. Lagene har møttes 39 ganger siden krigen hvor hele 21 kamper har endt uavgjort. Glimt har vunnet sju kamper, mens VIF har stukket av med seieren i 11 oppgjør. Målforskjellen vitner også om to jevne lag. Glimt har scoret 46 ganger på VIFs keeper, men har måttet plukke 49 baller ut av eget nett. 

Høydepunktene fra kampen i vår kan du se her: (artikkelen fortsetter under videovinduet)


Vålerenga reiser med tilnærmet full tropp til Bodø, men Erik Israelsson må stå over oppgjøret grunnet sykdom. Mohammed Abu er tilbake etter å ha stått over de to siste kampene grunnet et vondt kne. 

Litt historie

Som nevnt ender ofte oppgjørene mellom Glimt og VIF uavgjort. De to siste oppgjørene i Bodø har endt med poengdeling og det samme endte det motsatte oppgjøret i hovedstaden i vår. De fire siste kampene mellom lagene har endte uavgjort, mens de to kampene før det endte med seier til Glimt. 

De siste årene er det altså Glimt som har et ørlite overtak på Ronny Deilas menn. Hvem husker vel ikke tilbake til kampen da alt snudde i 2015? I kampens siste minutter snudde Glimt kampen fra 0-1 til 2-1 etter scoringer av Trond Olsen og Aleksander Sørloth. Ikke bare snudde kampen, men også hele sesongen snudde i det oppgjøret. 

Vi kan også mimre tilbake til en augustkveld på Aspmyra i 2014. Vålerenga ga Glimt skikkelig kamp om poengene, men måtte gi tapt for "Ibba" og de helgule. Den tidligere vålerengaspilleren Abdurahim "Ibba" Laajab var både utskjelt og mislikt blant VIF-fansen, men fikk sin søte revansj da han scoret vinnermålet på slutten av kampen. En forrykende kamp endte til slutt i 4-3-seier for Bodø/Glimt. 

Høydepunktene fra kampen kan du se her: (artikkelen fortsetter under videovinduet) 


Siste fem oppgjør mot Vålerenga på Aspmyra

10. serierunde 2016: Bodø/Glimt  - Vålerenga 0-0

26. serierunde 2015: Bodø/Glimt - Vålerenga 1-1 (Målscorer Trond Olsen)

22. serierunde 2014: Bodø/Glimt - Vålerenga 4-3 (Målscorere: Moustapha Diaye, Trond Olsen og Abdurahim "Ibba" Laajab x2)

25. serierunde 2009: Bodø/Glimt - Vålerenga 0-2

23. serierunde 2008: Bodø/Glimt - Vålerenga 1-2 (Målscorer Christian Berg)

Vi inviterer til folkefest

Det er den store folkekampen når Vålerenga kommer på besøk. Det betyr at det blir en rekke goder for deg som kommer på kamp. 

Dermed skulle alt være lagt til rette for en heidundrane fotballkamp hvor Bodø/Glimt skal GI ALT for å sikre eliteseriespill også neste sesong. Vi gleder oss til å se deg på stadion. 

K P
9 Sarpsborg 08 28 37
10 Tromsø 28 33
11 Bodø/Glimt 28 30
12 Strømsgodset 28 29

Annonse fra Eliteserien: