Luke 4 - Stig Johansen

Glimt tok bronse i 1995, dette var også året da Stig Johansen debuterte for de helgule. Det tok ikke lang tid før den unge spissen fra Kabelvåg hadde fått en plass i hjertene til Glimt-supporterne.

Stig Johansen var en av 90-tallets mest giftige spisser i norsk fotball. Han fikk over 200 kamper for Bodø/Glimt og scoret over 90 mål. Han har skrevet seg inn i historiebøkene som en legende for Glimt, og i gangene på Aspmyra henger det utallige bilder av han i den gule drakten. 

Annonse:


- Den historien jeg skal fortelle nå er en historie som frembringer mange følelser for meg. Det handler om klubben som jeg fortsatt er så heldig å få være en del av enda, og jeg skal ta dere med tilbake til slutten av april i 1995, sier den tidligere storscoreren.


Stig Johansen debuterte mot Viking i serieåpningen, han fikk to minutter på banen da Glimt tapte 6-0 mot de mørkeblå fra Stavanger. Helgen etterpå kom Lillestrøm på besøk til Aspmyra. Det var en ung og spent Stig Johansen som satt på benken for de helgule.

- Jeg hadde alltid drømt om å spille på Aspmyra. Jeg husker jeg satt på benken og hørte supporterne synge, jeg sang med inni meg, og trampet til takten av sangene. Jeg hadde så utrolig lyst til å komme utpå gressmatten, forteller Johansen

Se video (teksten fortsetter under videoen)Trond Sollied som var trener for Glimt på denne tiden ville se Johansen ute på banen i andre omgang. Det tok ikke lang tid før den unge spissen fra Kabelvåg hadde scoret sitt første av mange mål for Glimt. 


- Jeg scoret 3-2 målet på Frode Grodås, med en fantastisk heading. Kampen endte 3-3 men det jeg sitter igjen med er den følelsen jeg hadde når jeg satt på benken. Det er en følelse jeg ikke har kjent på så mange ganger i livet mitt. Jeg har vært med på mye, men den følelsen den er med meg den dag i dag, avslutter Johansen.


Stig Johansen spilte 70 kamper for Bodø/Glimt og scoret 45 ganger. I 1997 gikk turen vestover til Southampton, etter dette ble han utlånt til Bristol City, før turen gikk til Helsingborg i Sverige. Han fikk også med seg tre kamper med det norske flagget på brystet. Fire år etter at han forlot Bodø var han tilbake. Her spilte han resten av karrieren sin og skrev navnet sitt inn i historiebøkene hos de helgule.

Annonse fra Eliteserien: