Straks klart for viktig kamp i Skien

Bodø/Glimt møter Odd på bortebane i Skien i det som garantert blir en jevn og spennende fotballkamp. Her er alt du trenger å vite før kampen

Annonse:

På ukas siste dag spiller Glimt om tre nye poeng på en vrien bortebane. Glimt har allerede spilt to kamper tidligere denne uken og står med full pott på de to kampene. En viktig sliteseier i Bergen, hvor Botheim avgjorde helt på tampen ble fulgt opp av nok en god seier i Bodø mot Haugesund sist torsdag.

Selv om få Glimt-spillere var særlig fornøyde med prestasjonen i kampene står de helgule altså med fire seire og én uavgjort på årets fem første kamper og topper tabellen.

Botheim i storform

Erik Botheim er en populær mann, blant både Glimt-supporterne og landets pressebestand. Den unge målscoreren har gjort tingene sine meget bra siden han kom til Glimt i vinter og står med «full pott» etter sine fem første kamper i sin nye drakt. Botheim har nemlig scoret mål i alle kampene han har spilt og er dermed Glimts ubestridte toppscorer.

Mot Haugesund på torsdag scoret hans kampens første mål etter en drøy halvtime og var nesten også involvert i 2-0-målet på overtid. Hugo Vetlesen fosset i angrep og slo ballen inn mot Botheim og Ola Solbakken i feltet. Sistnevnte kom på ballen og satte inn en viktig scoring i jakten på tre poeng. I ettertid sår Solbakken tvil om pasningen egentlig var til ham eller Botheim. Dem om det.

Enda ikke vunnet

Skien kommune er fortsatt hardt rammet av korona og diverse restriksjoner. Odd har vært en av klubbene som ikke kom i gang tidlig med årets Eliteserie og står i motsetning til Glimt med bare tre kamper i år. Skiens-laget har to sterke uavgjort-resultater mot Stabæk på Nadderud og Sarpsborg 08 på hjemmebane. I sistnevnte kamp sikret hvittrøyene ett poeng langt ut i overtiden.

På torsdag gjestet de nyopprykkede Lillestrøm og det ble en tøff kamp for Frode Nordnes´menn. Thomas Lehne Olsen sikret alle tre poengene for LSK med sin scoring etter 35 minutter.

Dermed er Odd et lag som trenger poeng og garantert kommer til å gi Glimt en knalltøff oppgave i kveld når lagene står ansikt mot ansikt på Skagerak Arena i sommertemperaturen i Skien.

For statistikknerdene

Bodø/Glimt og Odd har møttes flere ganger i Eliteserien. I fjor var det ingen tvil om hvem av de to lagene som var best. I Skien gjorde Glimt så og si en perfekt kamp og vant behagelig 4-0, etter blant annet scoring av Marius Høibråten.

I Bodø var det også storseier for de helgule som gjaldt. Odds Bakenga startet ballet med en tidlig scoring, men Bodø/Glimts seiersmaskineri slo seg ikke til ro med det. Seks ganger scoret Glimt og kampen endte 6-1 til nordlendingene.

De to lagene har møttes 28 ganger i Eliteserien og det er Odd som har et ørlite overtak med sine 13 seire. Glimt har vunnet 11 av oppgjørene, noe som da betyr fire uavgjort. Det er med andre ord svært jevnt mellom de to 4-3-3-spillende lagene. I Skien har Odd vunnet åtte ganger, mens Glimt har vunnet fem oppgjør. Det er altså gode muligheter for Glimt til å pynte på statistikken i kveld.

PS! Mot Odd stiller Bodø/Glimt i blå drakter. Les hvorfor her

PS2! Ved innmarsj kommer Bodø/Glimts spillere til å ha med seg 10 ulike drakter fra breddeklubber i Nordland. Les hvorfor her

Annonse fra Eliteserien: