Lode skal fortsette storspillet

Bodø/Glimt har ikke sluppet inn mål på over 360 minutter og midtstopper Marius Lode skal sørge for at den statistikken holder seg.

Bodø/Glimt har vært i en fenomenal form i det siste. De helgule fra nord har vunnet fem kamper på rad og står med en målforskjell på hele 16-1 på de samme fem kampene. Baklengsmålet kom mot slutten av kampen mot Mjøndalen 29. juli. Siden den gang har Glimt spilt fire kamper. Alle uten baklengsmål. 

Annonse:

- Først og fremst har vi sett litt på hva som har gjort at vi har sluppet inn mål. Vi har gått inn å justert der vi ser at vi har vært for dårlige. I tillegg har vi blitt tydeligere i en del av presspillet vårt og fokusområdet defensivt, avslører midtstopper Marius Lode. Se videointervjuet nederst i saken. 

For å komme til Aspmyra for å score på Glimt har ikke vist seg å være lett i det siste. Etter at både Strømmen og Ranheim reiste fra Aspmyra med tre mål hver har nordlendingene skrudd igjen krana og sørget for at lagene som kommer hit reiser tomhendte hjem. 

Les også: - Vi er et mye bedre lag enn for kort tid siden

- Vi har tydelige arbeidsoppgaver bak på banen, da er det vanskelig å score på oss, sier rogalendingen. 

En god pause

Forrige kamp i serien ble spilt mot Kongsvinger på Gjemselund for 16 dager siden. Det er 16 dager Glimt har brukt godt, og stiller nå sterkt til å ta fatt på høstsesongen for fullt. 

- Vi har først og fremst hatt noen dager fri for å koble av litt. Vi har holdt oppe treningsnivået ved å følge et opplegg fra fysisk trener, så vi har holdt formen i rute, sier han. 

Gratis laks til de 3000 første: Kjøp billett til kampen mot Sandnes Ulf her

I tillegg til fri og egentrening har laget hatt en reise til Lofoten hvor de blant annet spilte en treningskamp mot Leknes. Den kampen endte med en solid 10-0-seier, noe som hjelper på inn mot den tøffe kampen mot Sandnes Ulf. 

- Det var en fin tur. I tillegg til kampen har fikk vi prøvd surfing og litt andre aktiviteter. Etter vi kom hjem derifra har vi trent veldig godt og vi står godt rustet til i morgen, sier Lode. 

- Vi skal vise at vi er et bedre lag enn Sandnes Ulf

Sandnes Ulf ligger på fjerdeplass på tabellen, med én kamp mindre spilt enn Ranheim og Start på henholdvis tredje- og andreplass. Marius Lode tror Sandnes Ulf er bevisste på at de må vinne for å henge med i toppen. 

- De kommer opp til Bodø med et bra lag, og de vet at de må vinne. De kommer med et utrolig engasjement og går nok ut i hundre. Vår oppgave blir derfor å svare på det og vise at vi er et bedre lag enn de. Vi skal spille vår type fotball og sørge for at de tre poengene blir igjen her på Aspmyra, sier Marius Lode avsluttningsvis. 

Dermed blir det spennende å se om Sandnes Ulf levnes noen som helst sjanse til å få både poeng og mål mot ligaens beste lag. Glimt kommer i alle fall til å gi alt for at Sandnes Ulf sendes hjem like tomhendte som de andre lagene som har besøkt Aspmyra i år. 


Annonse fra Eliteserien: