Luke 5 - Ulrik Saltnes

Fra å være en spiller med en usikker fremtid i Glimt har Ulrik Saltnes denne sesongen vist seg å være en av de viktigste spillerne.

Indreløperen til Glimt scoret 13 mål og hadde 7 assist. Det ble en jubelsesong for spilleren fra Brønnøysund. Opprykk, ny kontrakt og 20 målpoeng er fasit etter endt sesong. 

Annonse:

Ulrik Saltnes kom til Bodø/Glimt i 2011, og denne sesongen fikk han sitt virkelige gjennombrudd. Før sesongen var han usikker på om han skulle fortsette i Glimt, han ble værende for å gi det en siste sjanse. Da Glimt-TV var hjemme hos Ulrik Saltnes før sesongen svarte han ganske beskjedent når han fikk spørsmålet om hva som var målet hans for sesongen.

Se hele videoen her (teksten fortsetter nedenfor):


- Målet er å rykke opp, og jeg håper jeg får starte noen kamper, sa han med et smil.

Da Glimt sikret opprykket etter å ha slått Florø 4-1 på Aspmyra, var det en ekstra spesiell dag for Ulrik Saltnes.


- Jeg har jo vært i Bodø/Glimt i veldig mange år nå, men til tross for det og til tross for en fotballgal far. Så tror jeg bare pappa har vært en håndfull ganger på Aspmyra og sett meg spille for Glimt, sier han og fortsetter:

- Opp gjennom årene har det alltid skjedd noe uheldig når pappa skulle se meg i aksjon på Aspmyra. Enten har jeg blitt syk, jeg har ikke fått starte allikevel, eller så har jeg mistet plassen i løpet av uken, det er alltid noe som har ødelagt.

Uten at Ulrik Saltnes visste om det, så hadde moren og faren bestilt flybilletter til Bodø før opprykkskampen mot Florø. 

- Når kampen var over var jeg ganske rørt personlig siden vi klarte å rykke opp. Da jeg gikk mot spillertunellen så jeg at mamma og pappa satt på tribunen, da gikk jeg bort til dem og vi felte noen tårer sammen. Det er nok det sterkeste øyeblikket jeg har opplevd i min karriere hittil, sier han.

Annonse fra Eliteserien: