Siste nytt fra Glimt-Akademiet

Få et innblikk i hvordan Glimt-Akademiet har jobbet den siste tiden.

Annonse:

Glimt-Akademiet er i stadig utvikling. Stian Theting startet i rollen som leder for Glimt-Akademiet 1. august.

Med nye strategidokumenter for FK Bodø/Glimt, følger det med noen naturlige endringer i Glimt-Akademet. 

– Vi jobber hver dag med å forbedre oss. Den siste perioden har vært mye preget av interne prosesser, hvor det jobbes med en klar organisering av Akademiet. Samtidig jobbes det godt med samarbeidet med NTG, hvor vi skal legge til rette for å skape en kultur hvor optimaliseringen av lærings- og utviklingsprosessen står i sentrum, sier Theting. 

Under kan du lese om hvordan den siste tiden i Glimt-Akademiet har vært. 

En hektisk måned for Glimt-Akademiet G6-12

Det har vært en hektisk måned for Glimt-Akademiet G6-12 som blant annet har uttak til G13 1. november. De siste månedene har derfor blitt brukt til å kartlegge spillernes individuelle ferdighetsnivå i forhold til hvor de er i dag, og hvordan fremtiden for de enkelte kan se ut.

Årlig Salten Aqua - samling

Måneden startet med den årlige Salten Aqua-Samlingen, hvor 80 unge fotballspillere møttes for ei helg på Aspmyra.  Her fikk spillerutviklerne på Glimt-Akademiet G6-12 sett spillere fra hele Nordland- og Hålogaland Fotballkrets. Nå jobbes det godt med de siste detaljene rundt samlingen. Planleggingen rundt neste års samling er allerede godt i gang for å sikre topp kvalitet på neste års samling. 

Les mer om Romario Franco Remmen som var en av deltakerne på årets Salten Aqua-samlingen HER.

DSC01941.jpg
Spillerutvikler G6-12, Raymond Rachid er godt fornøyd med september måned. Foto: Vilde Hiller Rasmussen/glimt.no

Inviterte hospitanter til Bodø

16-18. september ble hospitanter fra Nordland- og Hålogaland Fotballkrets invitert til å trene sammen med G11. Til sammen ble 27 spillere fra 13 ulike klubber invitert til Bodø denne helgen. 

Hospitanthelgene hos Glimt-Akademiet gir spillere fra mindre miljøer muligheten til å bli veiledet av kompetente spillerutviklere fra Glimt-Akademiet. Ofte kan det gi en ekstra motivasjon for unge hospitanter å komme til Glimt. 

– Vi fikk både se spillere vi har sett før, men også spillere som er relativt nye for oss. For oss er det fint å bygge relasjoner tidlig, både med spillerne, men også klubben de kommer fra, sier spillerutvikler Raymond Rachid.  

Nasjonalt nivå på Elitetiltak i Oslo

Hvert år inviteres lag fra hele Norge til NTFs Elitetiltak i Oslo. Glimt-Akademiet G6-12 hadde i år med seg 24 tolvåringer fordelt på to lag for å delta i turneringen. 

Les mer om turneringen HER.

Her fikk spillerutviklerne svar på spørsmål i forhold til hvordan nivået er nasjonalt, knyttet opp til nivået i Bodø og omegn på spillere i samme aldersgruppe.

Glimt-Akademiet reiste til Oslo for å kartlegge nivå, fremfor å vinne kamper. 

– Vi drar ikke på Elitetiltak for å vinne kamper! Vi fikk sett svært gode prestasjoner mot KFUM og ODD, så det er definitivt kamper vi tar med oss videre. Ellers var det fint å se at flere av spillerne er på et svært høyt nasjonalt nivå, avslutter Rachid. 

Peptalk før kamp på Elitetiltak i Oslo. Foto: glimt.no
Peptalk før kamp på Elitetiltak i Oslo. Foto: glimt.no

For spillerutviklerne var det fint å se at spillere overrasket litt. Det er ekstremt stort for unge spillere å bli tatt med på Elitetiltak. Rachid legger vekt på at han synes det er deilig at spillerne klarer å slippe seg løs, selv om mange av de kan kjenne på presset.

– For oss er det viktig å utvikle ferdighetene til spillerne. Både for at de skal få ut sitt nåværende potensial, men også for at det skal være gunstig for deres fremtid som fotballspillere. Det var flere som overrasket oss og tok oppgaven på strak arm, forteller en engasjert Rachid. 

Frem til uttaket 1. november, kommer det til å jobbes systematisk for å kunne ta ut et G13 lag som passer Glimt-Akademiet. Det ligger godt an til å bli et godt G13-lag.

Fokus på hospitering hos G13-16

Det har vært varierende resultater for G13-16 i måneden som har vært, likevel holdes det fokus på utvikling i alle ledd. I G13-16 er det flere spillere som har fått prøvd seg å spille med de som er året eldre. 

– En god opplevelse for 13 åringene

Hos Glimt-Akademiet G13-14 har måneden blitt brukt på å jobbe godt med spillerne og deres utvikling. Noen av 13 åringene har fått testet seg på Nasjonal G14, noe spillerutvikler G13-14 Christoffer Ervik anser som god trening for de minste.

– Det har vært en god opplevelse for 13 åringene å få spille Nasjonal G14-turnering. De har fått kjent på et høyere nivå, samt fått mer motstand i kampsammenheng. Det er gøy for både spillerne og oss å se at de tar steg, sier Ervik. 

Ellers har den lokale G14 serien gått sin gang med ca. én kamp i uka. Her har fokuset som alltid vært prestasjon oppsummerer Ervik. 

Fremover er det planlagt sonetiltak for G14 i Grorud, samt G13 i Oslo. Her vil spillerne møte andre norske lag, som vil gi gode referanser videre. 

Hard motstand for G15-16

G15-16 har spilt to kamper i nasjonal G16 mot VIF og VIking, samt en kamp mot Strømsgodset i kvartfinalen i Telenor cupen.

Våren 2022 ble det spilt to nasjonale serier med åtte forskjellige lag. Åtte lag ble med videre, og spiller nå Nasjonal G16. De helgule kom seg videre fra vårens nasjonale serie og har fått kjent på hard motstand i årets sesong. Spillerutvikler G15-16 Thomas Jacobsen er fornøyd med motstanden guttene har fått i år. 

– Det gir oss først og fremst gode referanser å jobbe videre med. Det er positivt for både spillere og trenere å se det nasjonale nivået, sier Jacobsen. 

Samtidig har G16 deltatt på Telenor Cup, hvor de tok seg til en kvartfinale. 

Jacobsen legger ikke skjul på at de fortsatt har mye å jobbe med, men spillerutviklerne er fornøyde med hvordan guttene står på. Nå gleder de seg til å spille nasjonal turnering i Lillestrøm 15-16. oktober. 

DSC00498.jpg
Det har vært både oppturer og nedturer for G16 i september. Foto: Vilde Hiller Rasmussen/glimt.no

Før året er omme er det planlagt en reise til England hvor G15 skal trene på anlegget til Blackburn, og spille kamper mot blant annet akademilaget til Everton og Blackburn. 

–Dette er noe vi alle ser veldig fram til! Vi vet vi kommer til å få tøff motstand, men målet er å lære. Vi gleder oss veldig til utfordringene vi blir å få i England og håper både spillere og trenere får en fin opplevelse, sier en spent Jacobsen. 

Prestasjon i fokus hos G17-19

For Glimt-Akademiet G17-19 er det prestasjonene som har vært i fokus. G17-19 spiller for øyeblikket i 3. divisjon, 4. divisjon og Nasjonal G18. For ordensskyld er denne gruppa som utgjør Glimt 2 og Glimt 3. Det er i hovedsak gutter som studerer på NTG som utgjør denne delen av Glimt-Akademiet. 

Glimt 2 spiller for tiden i Norsk Tipping Ligaen avd. 5. Her ligger de på en foreløpig 9. plass med fire kamper igjen for sesongen. Med det er de så godt som sikret å ikke rykke ned. 

Terminliste og resultater for Glimt 2 finner du HER

Spillerutvikler G17-19, Jens Karlsson er godt fornøyd med prestasjonene han har sett de siste månedene. 

– Guttene våre har vist seg å være betydelig mye yngre enn mange av de andre lagene vi har møtt. Til tross for varierende resultater, er vi godt fornøyd med prestasjonen de har vist i løpet av hele året. Da spesielt med tanke på gjennomsnittsalderen i laget vårt, sammenlignet med andre lag vi har møtt. Det er fint å se at guttene har tatt skritt som gjør at de begynner å bli klare for seniorfotballen, sier Karlsson.

0S6A8960.184469.JPG
Glimt 2 spilte mot Junkeren i Stordalen 24. september. Kampen endte 3-1 i favør hjemmelaget. Foto: Audun Sætermo/Bodø Nu

Karlsson utdyper at spillergruppen har klart å heve nivået på trening og flere av spillerne har tatt store steg. Etterhvert som spillerne har blitt eldre har de klart å vise et mindset og et fokus som er særdeles viktig for utviklingen til hver enkelt spiller og kvaliteten på treningsøktene. 

– Det er godt å se av kvaliteten på trening øker, og spillerne viser at de vokser både på og utenfor banen, det synes godt i kampbilde, utdyper Karlsson. 

Med en fot innenfor A-laget

Spillere som er interessante for A-lagets trenerteam får ofte trene sammen med laget. I september er det rundt fire spillere som har fått vært med på trening. Spillerutviklerne er godt fornøyd med å «låne ut» spillere til A-laget. 

– Vi er veldig positive til at A-laget har interesse for spillere fra Glimt-Akademiet. Som 16-18 åring er det stas å trene med de som er i en høyere divisjon. I tillegg får de sett hvor listen ligger, og hvordan nivået i Eliteserien er. De har blitt godt tatt i mot av A-laget, sier Karlsson. 

Glimt 2 går en lys sesong i møte, og spillerutviklerne er svært positive. Selv om de sier seg godt fornøyd med prestasjonene spillerne har vist i det siste, vil de fortsette å jobbe for å utvikle spillerne og lagene i Glimt-Akademiet G17-19.

G19 fikk også gjennomført sitt Action Now løfte og arrangerte Partnercup 2022 i samarbeid med markedsavdelingen i FK Bodø/Glimt, Bodø Kommune og TV-Aksjonen. Se stor bildeserie fra Partnercup 2022 HER

Annonse fra Eliteserien: