Luke 22 - Jonas Kolstad

Bak dagens luke gjemmer det seg en keepertrener, evig reservekeeper og Glimt-TV reporter.

Jonas Kolstad har vært en fremtredende rollemodell i Bodø i flere år. For Jonas var det en annen Glimt-personlighet som betydde mye for hans tidlige karriere i helgult.

Annonse:

Som keeper og keepertrener har Jonas Kolstad opplevd mye med Glimt rundt omkring i Norge. Kolstad ble født i Bodø, og startet også sin fotballkarriere i Nordlands største by. Han gikk senere videre til blant annet Drøbak/Frogn og Årvoll, før han flyttet tilbake til Bodø på starten av totusentallet.

- Jeg har egentlig veldig mange gode Glimt-historier, men jeg har lyst til å fortelle den som inspirerte meg og virkelig fikk meg til å få lyst til å spille på Bodø/Glimt, forteller Kolstad.

- Jeg var lilleguttspiller for Glimt, og A-laget skulle spille en avgjørende førstedivisjonskamp på Aspmyra. Det var omtrent kun tre poeng som måtte til for at de skulle berge plassen i divisjonen.

Se video (teksten fortsetter under):


En av spillerne til Glimt på den tiden var Jon Abrahamsen fra Vardø. Abrahamsen var en svært habil keeper, og sto i mål for de helgule mellom 1975-1980. Mannen som startet sin karriere i IL Domen var med på å vinne cupen med Glimt i 1975, og han fikk også tre kamper for Norges A-lag.

- Glimt hadde keeperproblemer denne kampen, og legenden Jon Abrahamsen måtte gjøre comeback. Vi var tre kompiser som dro på kamp, sammen med kanskje 300 andre, men vi opplevde at det kanskje var 15 000 på tribunen. Glimt vant til slutt 5-0, og Jon Abrahamsen holdt nullen.

- Som nybakt keeper var det et stort øyeblikk å se en sånn legende stå i mål.

Nå nærmer det seg jul, og bare to Glimt-historier igjen. Gå videre inn på glimt.no, og finn alle de tidligere lukene der.  

Annonse fra Eliteserien: