Luke 6 - Arild Mortensen

I 1993 var Bodø/Glimt nyopprykket i Eliteserien, og tok Norge med storm. Med spillere som Runar Berg, Tom Kåre Staurvik og Harald Martin Brattbakk sørget laget for flere helt unike historier.

”Groundhopper” er en app for telefonen din som lar deg registrere alle kampene ogstadionene du besøker, og gir deg full oversikt over hvilke kamper du har sett og ikke. Den personen som har vært på aller flest Glimt-kamper (som er registrert i appen) er Arild Mortensen fra Brønnøysund. Med 227 registrerte kamper har han over hundre kamper flere enn nummer to på listen. Av så mange kamper å ta av blir det garantert mange gode historier.

Som du sikkert forstår skal vi tilbake til det gode året 1993. Glimt hadde som gjort en veldig god sesong og kjempet til siste slutt om seriegullet hjemme på Aspmyra. Motstander var Rosenborg fra Trondheim. 

Annonse:

- Det hadde bygget seg opp gjennom en god sesong og møtte Rosenborg i slutten av september. Dette var som en ren seriefinale å regne. Det var en vanvittig stemning på stadion og i bybildet før kampen, sier han.

Arild Mortensen husker at det var over 11.000 mennesker på Aspmyra denne dagen, og selv om det endte med tap står det igjen som et sterkt minne for mannen fra Brønnøysund.

- Da vi kom på stadion var det om å gjøre å ”trøkke” inn så mange som mulig der. Speakeren på stadion ropte opp at vi måtte presse oss sammen for å få plass til alle
som ventet på utsiden, så det var et veldig bra utgangspunkt for en bra kampopplevelse, sier han,

Se video (teksten fortsetter nedenfor): 


Kampen startet dårlig for hjemmelaget. Rosenborg scorte tidlig og doblet ledelsen sin senere i kampen. Men som alltid preger mål kamper og da Runar Berg dukket opp og reduserte for de helgule var det plutselig kamp igjen.

- Etter det fikk Glimt en kjempestor sjanse etter et frispark fra Tom Kåre Staurvik. Ola By Riise i RBK-målet gjorde en trippelredning, og den skulle nok egentlig ha gått inn, ler han. 


- Det endte dessverre 2-1 til Rosenborg som tok seriemesterskapet det året, men det var en vanvittig bra kamp og utrolig god stemning.

Så da gjenstår det å se om det blir noen like gode opplevelser i de neste 227 kampene for Arild Mortensen.

Annonse fra Eliteserien: